Waarschuwing voor dichte mist in Zuid-Limburg

100-200 meter zicht op veel plaatsen
In Zuid-Limburg kan het verkeer hinder ondervinden van dichte mist. Op verschillende plaatsen in het Limburgse heuvelland is het zicht 100-200 meter. Ook in de provincies Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland komt regionaal mist voor, maar met 200-1000 meter zicht kan daar duidelijk verder worden gekeken.

Tot dusver was het zicht op het weerstation van Maastricht Aachen Airport het slechtst. Om 6:30 uur was dat slechts 154 meter. Op datzelfde tijdstip bedroeg het zicht op de Brabantse vliegbasis Gilze-Rijen 370 meter en kon in Voorschoten (Zuid-Holland) 367 meter ver worden gekeken. Van dichte mist is sprake wanneer het zicht beneden 200 meter komt. Bij een zicht van 200-1000 meter spreken we gewoonweg van ‘mist’. Pas wanneer het zicht minder dan 50 meter is dienen automobilisten hun mistachterlicht aan te doen.

Tijdens de ochtend wordt het zicht geleidelijk beter en neemt de misthinder af. Vooral in de middag kan bovendien vanuit het zuiden de zon doorbreken. Komende dagen is de kans op mist een stuk kleiner.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Weeronline.
Alles over het weer: actuele informatie, weerfeiten, klimaat, binnenland, buitenland, weerextremen en weerrecords vindt je hier.
Beeldcredit: damesophie | Publicatiedatum 15 januari 2021
Vorig artikelStudenten: liever naar de kroeg dan fysiek onderwijs
Volgend artikelWinter 2021-2022 is tot nu toe zachter dan gebruikelijk