Uit onderzoek van StudeerSnel.nl blijkt dat studenten toch liever de kroeg in gaan dan fysiek onderwijs volgen. De kans hierop lijkt klein op basis van de uitgelekte versoepelingen. De voorwaarden waaronder zij zelf het liefst weer naar de collegezalen gaan lopen uiteen maar duidelijk is dat een eventueel advies om geregeld zelftesten af te nemen in de praktijk zelden zal worden opgevolgd (zeven procent). Vooruitblikkend op de persconferentie van vanavond en de nieuwe minister geeft 21% aan nu al meer vertrouwen in Kuipers te hebben dan in Hugo de Jonge.

Horeca open op 1, onderwijs en sport op 2
Op de vraag welke sector studenten het liefst zien heropenen, scoort de horeca het hoogst. Een derde van de studenten zet deze sector op de eerste plek (33%). Op de tweede plek staan universiteiten en hogescholen (26%), een close call met de sportscholen (25%). Aan winkelen (13%) en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de kapper (3%) hechten studenten minder waarde.

Voorwaarden openen onderwijs
Uit de ‘gelekte’ berichtgevingen blijkt dat het hoger onderwijs weer open mag. Mogelijk gaat deze versoepeling samen met voorwaarden waar studenten zich aan moeten houden. StudeerSnel.nl vroeg studenten aan welke voorwaarden zij bereid zijn zich te houden.

De meeste studenten zien de mix van on- en offline onderwijs als meest kansrijke optie. Maar liefst 69% kan zich in deze voorwaarde vinden. Ook vindt 57% het geen probleem om afstand te houden tot anderen en is 52% bereid een niet-medisch mondmasker te dragen.

Minder draagvlak is er voor het dragen van een medisch mondmasker (42%). Nog veel minder enthousiast zijn zij over preventief zelftesten. Slecht een kleine 7% is bereid dit te doen om weer fysiek onderwijs te kunnen volgen.

Nieuwsgierig naar nieuwe opzet persco
Tot slot vroeg StudeerSnel.nl wat studenten van onze nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers verwachten. 21% heeft nu al meer vertrouwen in Kuipers dan in Hugo de Jonge. Maar 17% vreest wel dat Kuipers voorzichtiger zal zijn met het versoepelen van maatregelen dan zijn voorganger. Studenten zijn vooral benieuwd naar de nieuwe opzet van de persconferentie. De helft geeft aan nieuwsgierig te zijn naar het scherm waarmee Ernst Kuipers toelichting geeft op de maatregelen. 12% van de studenten gaat Hugo de Jonge missen.

Over StudeerSnel.nl
StudeerSnel, in het buitenland actief onder de naam StuDocu, is een van origine Nederlands platform dat wereldwijd is uitgegroeid tot een community met internationale allure. Het behoort tot de top 2 van wereldwijde EdTech platformen. Momenteel gebruiken elke maand meer dan 17 miljoen studenten StudeerSnel om toegang te krijgen tot hoogwaardig studiemateriaal. Studenten van meer dan 2.000 universiteiten stellen de beste documenten beschikbaar om te bekijken of te downloaden. De visie van StudeerSnel is alle studenten wereldwijd te helpen een eerlijk speelveld te creëren door iedereen toegang te geven tot dezelfde documenten, ook docenten, en het onderwijs naar een hoger te niveau tillen.

Beeldcredit: Averyanovphoto | Publicatiedatum: 14 januari 2022
Vorig artikelDepressie Vereniging breidt lotgenotengroepen uit en werkt corona-achterstanden weg
Volgend artikelWaarschuwing voor dichte mist in Zuid-Limburg