Pakjesavond pakt koud uit

Pakjesavond pakt koud uit

IJskoude regen en kans op natte sneeuw
Op pakjesavond schijnt de maan niet door de bomen. De maan is al onder en bovendien is het bewolkt met af en toe regen en kans op natte sneeuw. Met 2 tot 5 graden is het koud en de gevoelstemperatuur ligt dan ook rond het vriespunt. Wel staat er weinig wind. In de nacht naar maandag neemt de kans op vorst en lokale gladheid toe.

Zondag wordt waarschijnlijk een bewolkte dag waarop verspreid over het land buien voorkomen. Als de zon even doorbreekt zal dat maar kort zijn. Er staat een zwakke tot matige wind en de windrichting is per regio heel verschillend. In de middag is het 4 graden in het oosten tot 6 graden in het westen.

IJskoude regen
In de avond wordt het met 2 tot 5 graden nog wat kouder en ook dan kan er wat neerslag vallen. Hierbij is kans op wat natte sneeuw, maar op veel plaatsen blijft de neerslag beperkt tot ijskoude regen. De gevoelstemperatuur ligt daarbij rond het vriespunt.

In de nacht naar maandag neemt de kans op vorst toe. Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing, maar ook door een (winterse) bui.

Droog en vorst
Vorig jaar verliep pakjesavond juist droog. Het was toen 1-2 graden en in het midden en oosten vroor het regionaal een beetje. Ook toen stond er niet veel wind.

Bijdrage in samenwerking met weeronline | 2 december 2021
Vorig artikelAvondroutines om te ontspannen voor het slapengaan
Volgend artikelWil je een vlekkeloze huid? We hebben alle geheimen