Op grote schaal (dichte) mist

Op grote schaal (dichte) mist

Mist houdt het langst aan in zuiden en oosten

In grote delen van het land komt mist voor. Vooral in het midden, westen en zuiden is de mist regionaal dicht met minder dan 200 meter zicht. Minder mistig is het op de Waddeneilanden, in het noordoosten en in Limburg.

De mistte spreidde afgelopen avond en nacht vanuit het westen uit over het land. De laagste zichtwaarden deze nacht werden gemeten in Vlissingen (108 meter om 1:10 uur) en Leeuwarden (125 meter om 2:40 uur).

Op dit moment 6:30 uur is het zicht het meest beperkt in het zuidwesten van het land met 148 meter in Woensdrecht (het uiterste westen van Brabant) en 139 meter Vlissingen.

Gedurende de tweede helft van de ochtend zal het zicht langzaam verbeteren, maar vooral in het zuiden en oosten van het land kan de mist vandaag zeer hardnekkig zijn.

Komende nacht en morgenochtend opnieuw mist
Ook komende nacht en vrijdagochtend is grote kans en ook vrijdag zal de mist zeer waarschijnlijk in Zuid-Nederland het hardnekkigst zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Weeronline.
Alles over het weer: actuele informatie, weerfeiten, klimaat, binnenland, buitenland, weerextremen en weerrecords vindt je hier.
Beeldcredit: Dorothy Lin
Vorig artikelTips om het immuunsysteem van kinderen te versterken
Volgend artikelDepressie Vereniging breidt lotgenotengroepen uit en werkt corona-achterstanden weg