Bittermeloen: klinisch onderzoek op glucoseregulatie (Diabetes)

De bittermeloen is al heel veel onderzocht op allerlei stoffen die de gezonde groente heeft. Maar het belangrijkste is dan toch wel dat het de glucose reguleert.

Bittermeloen houdt de suikerspiegel stabiel (minder pieken in de bloedsuikerspiegel) ook wel de cravings (hunkering) genoemd. Dus een enorme hongergevoel om 10:00 uur en 16:00 uur. Of heel veel trek hebben in zoet.

De bittermeloen zorgt ervoor dat de alvleesklier die je insuline aanmaakt stabiel houd. Dus minder trek in zoet en minder hongergevoel en dus minder suikerpieken in het bloed, want we weten ondertussen dat als je minder suikerpieken in het bloed krijgt dat je minder ontstekingen in het lichaam creëert.

Doe je daar niks aan, dan kan het de cholesterol laten stijgen. En dan ben je al op weg naar diabetes type 2 (ook wel prédiabetes genoemd)

Wat is glucose?
Het bloedsuikergehalte (bloedglucose) is de hoeveelheid glucose die in het bloed zit op een bepaald moment. Het lichaam haalt bloedsuiker vooral uit voeding en houdt normaal gesproken het bloedsuikergehalte precies in evenwicht, echter, bij diabetes is dat evenwicht weg en is behandeling nodig om de bloedsuiker te verlagen.

Herken je jezelf in de onderstaande klachten?
· Futloosheid/altijd moe zijn
· Slaperig/sterke vermoeidheid na de maaltijd
· Hongeraanvallen tussen de maaltijden door
· Extra vetopslag in de buikstreek
· Droge mond (veel dorst)
· Duizeligheid of mist in het hoofd(onhelder gevoel)
· Hunkering naar veel zoet(o.a. chocola), zout en vet
· Veel moeite met afvallen
· Appelvormig figuur
· Acne
· Kleine huidgezwellen/wratjes
· Obstipatie
· Hoge ontstekingsgevoeligheid (ook tandvleesontsteking)

Bittermeloenpuree en bittermeloen tinctuur
2 verschillende producten die allebei de zelfde werking hebben. De bittermeloenpuree is letterlijk gepureerd en dus zitten alle vezels er nog in. En natuurlijk de vitamines en mineralen.

Bittermeloenpuree kun je innemen op de nuchtere maag aangelengd met water en of smoothie (100 ml aanvangsdosering).

De bittermeloen tinctuur is op alcohol basis met de werkzame stoffen er nog in. Handig om mee te nemen op vakantie en ook makkelijk om in te nemen. De bittermeloen tinctuur kun je innemen op de nuchtere maag (4 ml aanvangsdosering).

Bijdrage: Linda Karregat
WoMagazine
WoMagazinehttps://www.womagazine.nl
WoMagazine.nl is een Online Healthy Lifestyle Magazine. De doelgroep is iedereen die van de gezonde dingen in het leven houdt en op zoek is naar inspiratie, de laatste gezondheidstips, een gezondere lifestyle en een mindset om zo de kwaliteit van het leven te verhogen.