Is je kind erg druk? Zie dan hoe aromatherapie kan werken als een natuurlijk kalmeringsmiddel voor kinderen zonder gezondheidsschade te veroorzaken.

Kinderen zijn van nature hectisch. Op enkele uitzonderingen na zitten de kleintjes vol energie, ze vinden het leuk om te bewegen, veel te praten, rennen en in deze moderne dagen ontvangen ze veel stimuli die hyperactiviteit stimuleren. De televisie, de mobiele telefoon, de tablet, het lawaai van het verkeer, in feite, een veelheid aan redenen om je kind meer geagiteerd te maken. Deze symptomen worden vaak omgezet in angst, concentratieproblemen en zelfs agressie.

Aromatherapie is een uitstekend alternatief om de zorg voor de kinderen aan te vullen, door het gebruik van etherische oliën. Ze worden voor vele doeleinden gebruikt, zoals: verzachtend, pijnstillend, antibacterieel, slijmoplossend, enz. Voor baby’s helpen etherische oliën de hersenen te kalmeren, te stimuleren en in balans te brengen.

Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden toegepast voor kinderen en baby’s. Ze kunnen worden gebruikt als geurstof in diffuser, in badkuipen, in douche/baden en bij massages, gebruik in dat geval enkele druppels opgelost in drageroliën zoals druivenpitolie en amandelolie.

Vaak schrijven artsen medicijnen voor om het kind te kalmeren, dat als hyperactief wordt beschouwd. Maar vaker hebben dat medicijn een neveneffect op zo’n klein kind. Hier laten we zien hoe de kinderen op een natuurlijke en gezonde manier tot rust kunnen worden gebracht: via aromatherapie.

Hoe wordt etherische olie gebruikt

Voorzichtigheid is geboden: gebruik nooit etherische olie rechtstreeks op de huid van het kind. Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals:

Elektrische diffuser : het zijn kleine apparaten die de geur van de etherische olie beetje bij beetje door de omgeving verspreiden. Druppel eenvoudig 4 of 5 druppels in en laat het werken.

Aromatiseringsmiddel: je kunt een glazen flesje gebruiken en 4 tot 5 druppels van de gewenste etherische olie mengen in water/alcohol even goed schudden en sprayen op de gewenste plek.

Op het kussen: je kunt 2 druppels lavendelolie op het kussen van het kind druppelen, zodat ze beter slaapt en rustiger wordt.

In het bad: drup 3 druppels lavendelolie in het badwater. Of druppel een paar druppels lavendelolie in de badkamer. De waterdamp verspreidt de essentie door de badkamer tijdens het douchen, waardoor het kind meer ontspannen raakt.

Vorig artikelBittermeloen: klinisch onderzoek op glucoseregulatie (Diabetes)
Volgend artikelSmoothie kokoswater en chia-zaad