Yoga werkt de emoties en biedt een nieuwe manier om het leven opnieuw te beginnen. Het biedt ook technieken om lichaam, geest en ademhaling te verenigen en ons te verbinden met ons wezen – het spirituele aspect van ons leven. Yoga & meditatie is het complete pakket om stress te bestrijden.

De technieken bestaat uit ademhalingsoefeningen, houdingen, meditatie, mantra’s. De focus ligt op een nieuwe levensstijl, namelijk het aannemen van een cultuur van vrede.

Het is normaal in ons dagelijks leven om serene plaatsen te bezoeken en contact te maken met de natuur, maar we slagen er over het algemeen niet in om te erkennen dat ware vrede in ons is, daarom is het raadzaam om een moment te nemen om deze sensatie te ervaren door de beoefening van yoga en meditatie.

Voordelen voor de geest
Gezond zijn is niet alleen een kwestie van een goede lichamelijke conditie, maar ook van emotionele en mentale. Yoga leert dat gezondheid niet alleen de afwezigheid van ziekte is, maar ook de dynamische uitdrukking van het leven, ook in termen van geluk en enthousiasme. Dit is waar de voordelen van yoga in wezen liggen, door het beoefenen van fysieke houdingen (asana’s), technieken voor het beheersen van vitale energie (pranayama’s) en meditatie.

Verbetert de immuniteit
Ons immuunsysteem is een perfecte combinatie van lichaam en geest, dus een fysieke onregelmatigheid kan het mentale vlak beïnvloeden. Op dezelfde manier kan elke rusteloosheid van de geest ziekte op fysiek niveau veroorzaken. Yoga houdingen masseren niet alleen de organen van het lichaam, maar versterken ook het spierstelsel. Complementair helpen ademhalingstechnieken en meditatie ons om stress te verminderen door het hele immuunsysteem te verbeteren.

Leven met een groter bewustzijn
De geest is voortdurend verdiept in verschillende activiteiten en gedachten, oscillerend tussen verleden, heden en toekomst, zonder ooit te blijven in het enige moment dat bestaat: het heden. Simpelweg door ons bewust te zijn van deze mentale neiging, kunnen we stress loslaten en de geest ontspannen. Meditatie helpt bij dit bewustzijn en brengt de geest naar het huidige moment, waar het gelukkig en geconcentreerd kan blijven.

Betere relaties
Yoga en meditatie kunnen ook helpen om persoonlijke en professionele relaties te verbeteren, plus meer geduld en rust als een ontspannen en gelukkige geest in staat is om de problemen van het dagelijks leven gevoeliger tegemoet te treden.

Meer intuïtie
Yoga en meditatie hebben de kracht om je intuïtieve vermogen te verbeteren, zodat je moeiteloos beseft wat je moet doen, hoe en wanneer. Het werkt echt, je moet gewoon zelf experimenteren en evalueren. Onthoud dat yoga een continu proces is, dus blijf oefenen! Hoe vaker je oefent hoe groter de voordelen.

Vorig artikelDe voordelen van melatonine
Volgend artikelJuiste keuze van olijfolie is bepalend voor gezondheidsvoordeel