In het nieuwe boek ‘Kansen voor extra vierge olijfolie in gezondheidszorg en sport’ geeft olijfoliespecialist Cecile van Berkum een beknopt overzicht van de wetenschappelijk bewezen gezondheidsaspecten van extra vierge olijfolie. Daarnaast leert het boek de lezer hoe zij een goede olie kan herkennen om zo van de gezondheidsvoordelen van olijfolie te kunnen genieten. Goede olijfolie is een puur vruchtensap en de lezer leert het verschil te herkennen tussen de ene en de andere olie, als het verschil tussen verse jus d’orange en sinas.

De auteur constateert dat men in Nederland veel te weinig weet over olijfolie. Nederlanders zijn nu eenmaal opgegroeid met boter en margarine. Daardoor zijn er veel misvattingen over wat olijfolie en extra vierge olijfolie is en wat je waarvoor gebruikt. De feiten spreken echter klare taal. Als mens en als samenleving worden we beter van extra vierge olijfolie. Maar dan moet de consument wel weten hoe hij een goede olijfolie kiest. En daar gaat het meestal mis. Maar weinig mensen in Nederland kunnen extra vierge olijfolie onderscheiden van een olie van mindere kwaliteit.

Het boek is bedoeld voor een ieder met interesse in gezonde voeding, zowel professionals als de geïnteresseerde leek. De auteur hoopt dat het boek ook gelezen wordt door de mensen die bepalen wat er wordt gegeten in ziekenhuizen, in verpleeghuizen, op scholen en in sportkantines.

Auteur Cecile van Berkum studeerde af als organisatie-psycholoog en werkte als organisatie-adviseur. Vanaf 2008 dook ze diep in de culinaire tradities van Spanje. Extra vierge olijfolie blijkt een cruciaal aspect in de keuken en leefstijl. Cecile is inmiddels woonachtig in Las Alpujarras in Zuid-Spanje en gepassioneerd ambassadrice van dit vruchtensap en zijn verbazingwekkende eigenschappen.

“Het boek laat zien dat extra vierge olijfolie wetenschappelijk en medisch zeer interessant is”, zegt Dr. Edward Dompeling, longarts en hoogleraar kindergeneeskunde aan de Universiteit Maastricht

Het boek is in het Nederlands verkrijgbaar via iedere boekhandel in Nederland en online.
Het boek is ook in het Engels verschenen en verkrijgbaar bij Amazon.

Vorig artikelYoga en meditatie perfect combinatie
Volgend artikelHet belang van collageen voor je huid