In de Chinese geneeskunde wordt een sap met appel, biet en wortel beschouwd als een “wonderdrankje” vanwege de enorme hoeveelheid voordelen die het biedt voor lichaam en geest. De prachtige effecten van deze drank en de eenvoud van deze veel voorkomende ingrediënten hebben het in veel landen over de hele wereld tot een zeer populair natuurlijk medicijn gemaakt.

We kennen al enkele voordelen van biet, wortel en appel afzonderlijk, maar in combinatie kunnen deze drie ingrediënten een gezondheidsexplosie in je lichaam veroorzaken, omdat de combinatie van deze drie krachtige ingrediënten de voedingsstoffen levert die nodig zijn om een gezond lichaam te behouden.

Lees verder meer over elk van hen:

Rode biet: Rode biet draagt bij aan de cardiovasculaire gezondheid en levert voedingsstoffen zoals vitamine A, C, B, ijzer, koper, magnesium, kalium en andere anti-verouderingsverbindingen.

Wortel: wortelen staan bekend als een uitstekende bron van vitamine A, B1, B2, B3, C, E en K. Bovendien hebben wortelen enorme hoeveelheden niacine en pantotheenzuur, die de vorming van mineralen zoals calcium ondersteunen, kalium, magnesium en selenium.

Appel: deze vrucht zit vol met nuttige antioxidanten voor het lichaam, evenals vitamines A, B1, B2, B6, C, E en K. Appels bevatten ook veel andere voedingsstoffen zoals foliumzuur, zink, magnesium, vezels, calcium. en ijzer.

De voordelen van sap

Dit sap fungeert als een natuurlijke ontgiftiger, die de bloedzuivering en de eliminatie van toxines bevordert. Als gevolg hiervan neemt de productie van rode bloedcellen toe en als gevolg hiervan wordt meer zuurstof naar alle delen van ons lichaam getransporteerd. Zo blijft hij gezond en ‘gevoed’.

Er wordt aangenomen dat de antioxidantverbindingen in dit sap bepaalde kankers kunnen helpen voorkomen door je te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Door dit te doen, voorkomen ze de cumulatieve schade van cellen die kankerachtige formaties kunnen worden.

Het bètacaroteen en luteïne in wortels, samen met de krachtige eigenschappen van bieten, helpen de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen. Bovendien heeft de appel het vermogen om cholesterol te verlagen en de bloeddruk stabiel te houden, twee aandoeningen die kunnen leiden tot hartproblemen. Met deze ingrediënten gecombineerd is dit sap een van de beste dingen die je voor je hart kunt doen.

Van dit sap is ook bekend dat het bijdraagt aan de gezondheid van verschillende lichaamsorganen zoals de lever, de nieren en de alvleesklier. Het doet dit door deze organen te helpen je lichaam van gifstoffen te ontdoen en zo hun werk gemakkelijker te maken. Op die manier is er minder druk op hen – en wanneer organen zoals de lever niet zo hard hoeven te werken, blijven ze gezond – en zo jij ook.

Vorig artikelHobby’s die helpen stress te bestrijden!
Volgend artikelWat Aloë Vera sap voor je gezondheid kan doen