Westelijke helft van het land dichte mist

Op meerdere plaatsen minder dan 100 meter zicht gemeten

Vooral in de westelijke helft van het land komt mist voor. Op veel plaatsen is het zicht minder dan 200 meter en daarmee is sprake van dichte mist. Dichte mist kan zeer hinderlijk zijn in het verkeer. In het noorden en noordwesten kan het tot begin van de middag duren voordat de mist optrekt.

Vanwege mist geldt code geel in Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland en op de Waddeneilanden.

Op meerdere plekken zijn de afgelopen uren zichtwaarden gemeten van minder dan 100 meter. Het meest beperkt was het zicht vannacht om 3:30 in Gilze-Rijen (nabij Tilburg) met slechts 74 meter zicht. Zojuist (6:10 uur) werd in Cabauw (Utrecht) slechts 75 meter zicht gemeten. In De Bilt, Lelystad, Woensdrecht (Noord-Brabant), Westdorpe (Zeeland) en op Schiphol zijn zichtwaarden tussen 80 en 100 meter gemeten.

Mist neemt op sommige plekken nog toe
Volgens de verwachting kan vooral in het noorden (Noord-Holland, Friesland, Waddeneilanden en wellicht ook Groningen en Drenthe) komende uren de mist nog toenemen. Vanuit het zuiden wordt het zicht gedurende de ochtend langzaam beter.

Vooral in Noord-Holland, Friesland en op de Waddeneilanden kan de mist tot in het begin van de middag hardnekkig zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Weeronline.
Alles over het weer: actuele informatie, weerfeiten, klimaat, binnenland, buitenland, weerextremen en weerrecords vindt je hier.
Beeldcredit: Sonja Langford | Publicatiedatum 18 januari 2022
Vorig artikel‘Sporters stappen te makkelijk in een ijskoud bad’
Volgend artikelGrootste geldzorg van Nederland: het niet kunnen betalen van een rekening