Green Juice is gemaakt van donkergroene bladeren met daarin chlorofyl en andere voedingsmiddelen die als functioneel worden beschouwd. Omdat het een hoge concentratie van voedingswaarde heeft, vormen deze voedingsmiddelen samen een rijke drank in vitaminen, mineralen en antioxidanten, die tal van gezondheidsvoordelen kan brengen. De blend dient om het lichaam te ontgiften en fungeert als een optimalisator van het proces van gewichtsverlies.

Voordelen van green juice
Green juice bevat vezels, vitamines, mineralen, zijn rijk aan chlorofyl, fenolzuren, glycosiden en flavonoïden. Ze werken als krachtige katalysatoren voor de eliminatie van gifstoffen en hebben als doel om veel voedingsstoffen aan het lichaam te leveren, het metabolisme te activeren en de organen als geheel te ondersteunen. Is verder rijk aan ijzer en vitamine C (immuniteit), zink (vruchtbaarheid) en magnesium (voorkomt menstruele krampen, migraine en eventuele spierspasmen).

Chlorofyl: Dit pigment, dat de planten de groene kleur geeft, versterkt het immuunsysteem, helpt bij de behandeling van bloedarmoede, elimineert gifstoffen, reinigt de darm en voorkomt verschillende ziekten.

Elke persoon heeft zijn eigen recept en smaak en kan dit maken met de ingrediënten die we thuis hebben. Bekijk het voordeel van sommige groenten die normaal worden gebruikt om het sap te maken.

Alfalfa: vermindert stress, verbetert de prestaties van intense fysieke of intellectuele activiteit en helpt het verzwakte lichaam te herstellen.

Broccoli: vermindert de effecten van veroudering, voorkomt bloedarmoede en voorkomt het ontstaan van degeneratieve ziekten zoals kanker.

Peterselie: is rijk aan vitamines, bestrijdt astma, bronchitis en andere longziekten. Het stimuleert de bloedsomloop, beschermt de lever, verbetert de textuur van de huid en is urine verdrijvend en voorkomt nierstenen.

Boerenkool: is rijk aan ijzer, vitamines en mineralen, het voorkomt bloedarmoede, verbetert het uiterlijk van de huid, voorkomt kanker, verbetert de darmwerking, voorkomt ontstekingen en vertraagt veroudering.

Waterkers: het bevat één van de grootste bronnen van vitamine A, die essentieel is voor een goed zicht en behoud van een gezonde huid. Bevat vitamines D, B-Complex, daarnaast een grote hoeveelheid vitamine C. Bevat minerale zouten, zoals: jodium, zwavel, fosfor еn ijzer, die belangrijk zijn voor het functioneren van de schildklier, helpen bij de vorming van botten en tanden, voorkomt mentale vermoeidheid, is soms ook gerelateerd aan de productie van rode bloedcellen in bloed. Waterkers is een “superfood” dat de afweer van het lichaam verhoogt.

Spinazie: Het heeft een hoog gehalte aan kalium en is natriumarm, wat helpt bij de regulering van de bloeddruk; vitamine K, calcium en fosfor, die bijdragen aan de gezondheid van de botten en luteïne, een pigment van de carotenoïde-familie dat het zicht bevordert. De lijst bevat zelfs ijzer, vitamine C, vitamine A en antioxidanten, die de huid beschermen tegen veroudering en de cellen tegen kanker. Spinazie draagt bij aan de preventie en beheersing van diabetes vanwege de vezels, die het suikermetabolisme helpen. Door de aanwezigheid van chroom, dat de effecten van insuline versterkt, verbetert de opname van glucose door de cellen. Dit mineraal is ook nuttig voor iedereen die van plan is om af te vallen of cholesterol moet verlagen.

Wat is het beste?
Het antwoord is eenvoudig: Allemaal! De sleutel is dit: Neem altijd de groene bladeren in je eten op, probeer altijd te variëren om de voordelen van al deze groenten te krijgen.

Vorig artikelDe kracht van meditatie
Volgend artikelDetox-sap voor de lever