Onze voorouders hebben geen gluten gegeten of zelfs überhaupt geweten wat gluten was, maar in de loop der jaren zijn genetische modificaties in voedsel ontstaan, zoals bijvoorbeeld in tarwe die dit proces heeft ondergaan voor een betere productiviteit. Met zoveel veranderingen in voedsel en slechte kwaliteit van leven, worden sommige voedingsmiddelen die vandaag als gezond werden beschouwd slecht en worden zelfs uit het menu verwijderd, hoewel verschillende gevallen worden verworven door genetische aanleg. Door zoveel veranderingen is er ook een toename van allergieën en intoleranties die een wereldwijd probleem zijn geworden.

Hoe kunnen we ze in voedsel vervangen?
De optie is om meel van amandelen, lijnzaad, kokosnoot, quinoa, amarant en voedingsmiddelen zoals fruit, maïs derivaten, groenten, aardappelzetmeel te consumeren. Dit glutenvrij voedsel zal zowel dienen om gluten te vervangen als om het darmslijmvlies te regenereren, waardoor de voedingskwaliteit verbetert. Het is dus altijd goed om de etiketten op de verpakking van supermarktproducten te controleren of deze al dan niet gluten bevatten.

Het elimineren van gluten uit het dieet veroorzaakt een vermindering van de mate van ontstekingen in het lichaam. Het metabolisme keert dus terug naar normaal functioneren, wat een verminderde vocht retentie, drastisch en snel gewichtsverlies en een juiste opname van voedingsstoffen door de darm bevordert.

Vorig artikelAfvallen met aubergine
Volgend artikelSerotonine het gelukshormoon