De zoete aardappel (Ipomoea batatas) is een plant die niet alleen rijk is aan voedingsstoffen, maar ook rijk is aan mineralen en vitamine A, B3 en B5. Waardoor het zeer gunstig is voor mensen met diabetes. Naast dat het heerlijk is en een unieke smaak heeft, kan het worden gebruikt om elk gerecht te vergezellen en zelfs gebruikt worden om nagerechten te bereiden.

Voordelen van zoete aardappelen voor de gezondheid

1. Ondanks de zoete smaak bevat zoete aardappel een lage glycemische index, wat betekent dat het heel goed is voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. De meeste zetmeelhoudende voedingsmiddelen, zoals aardappelen, hebben de neiging om de bloedsuikerspiegel snel te verhogen.

2. Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van vitamines en mineralen. Ze bevatten grote hoeveelheden vitamine A, C, E, B5, B6, riboflavine of B2 en koper. Deze voedingsstoffen bieden een aantal voordelen voor het immuunsysteem.

Sommige zoete aardappelen hebben een hoog gehalte aan bètacaroteen, een carotenoïde die sommige groenten en fruit hun oranje kleur geeft. Ons lichaam heeft het vermogen om deze stoffen om te zetten in vitamine A, wat vaak te maken heeft met kankerpreventie, het zicht gezond houdt en ook een aantal anti-aging voordelen biedt. In feite heeft een grote zoete aardappel het vermogen om ons lichaam 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A te geven.

3. De hoge niveaus van vitamine B6 en kalium in zoete aardappelen bieden uitstekende voordelen voor de gezondheid van het hart voor het hart. Vitamine B6 heeft de eigenschap om homocysteïne af te breken, een chemische stof die bloedvaten in de slagaders verstijft en blokkeert. Kalium, op zijn beurt, verlaagt bloeddruk en helpt bij het reguleren van de hartslag wanneer we angstig of gestrest zijn.

4. Zoete aardappelen kunnen bijdragen voor de gezondheid van de huid en het uiterlijk van de huid zowel extern en intern verbeteren. De hoge niveaus van vitamine C en E helpt om de afweer van het lichaam te verhogen tegen schadelijke UV-stralen en stimuleren de productie van collageen, dat de huid stevig en elastisch houdt. Maar het is niet alleen dat de consumptie de kwaliteit van je huid kan verbeteren.

Wanneer je zoete aardappelen kookt, kun je het kookvocht – na afkoeling – gebruiken om het op je gezicht aan te brengen en je huid schoon te wassen. Het reinigt de poriën, verwijdert onzuiverheden van de huid en vermindert zelfs donkere kringen.

5. Zoete aardappelen bevatten grote hoeveelheden magnesium, een stof die als een van de beste mineralen wordt beschouwd om ontspanning, kalmte en gemoedstoestand te bevorderen en helpen stress te verlichten

Vorig artikelVerfrissende tropicalsap
Volgend artikelSmoothie energiebooster