Als je al gewend bent om veel water te drinken (door bijvoorbeeld een sapdieet te volgen), zul je genieten van deze nieuwe gewoonte in je dagelijkse routine.

Lauwwarm water met citroen in de ochtend helpt om het verteringsproces voor de dag te starten. Volgens Ayurveda, een eeuwenoude filosofie, is het een manier van leven die weerstand kan bieden tegen ziekte. Ayurveda nodigt ons uit om de dag te beginnen door ons te concentreren op ochtendrituelen die het lichaam in overeenstemming brengt met de ritmes van de natuur, om de dosha’s (basiskrachten) in balans te brengen en zelfrespect en zelfdiscipline te verbeteren.

Er zijn ook vele andere voordelen van citroen die al eeuwen bekend zijn. De twee grootste zijn de antibacteriële en antivirale en hun gebruik als hulpmiddel bij gewichtsverlies omdat de citroen de spijsvertering op gang brengt en de lever helpt te reinigen. Citroen bevat o.a.: Citroenzuur, Calcium, Magnesium, Vitamine C, Bioflavonoïden, Pectine, die de immuniteit bevorderen en infecties bestrijden.

Bereidingswijze:
Gebruik lauwwarm drinkwater (het moet warm zijn en niet heet). Je moet ijswater vermijden, omdat het teveel kan zijn voor je lichaam om te verwerken en het kost meer energie dan lauwwarm water te verwerken. Gebruik altijd verse citroen, indien mogelijk biologisch, nooit citroensap in de fles. Pers een halve citroen bij elke kop en drink dit zodra je wakker wordt, voordat je iets eet of aan het sporten bent.

01. Hulp bij de spijsvertering.
02. Maakt jouw systeem schoon/het is een diureticum.
03. Verbetert je immuunsysteem.
04. Balanceert de pH-waarden.
05. Maak de huid schoon.
06. Geeft je energie en verbetert je stemming.
07. Bevordert genezing.
08. Vernieuwd de ademhaling.
09. Hydrateert jouw lymfestelsel.
10. Helpt bij gewichtsverlies.

10 voordelen van drinkwater met citroen elke ochtend

1) Het stimuleert de productie van gal in de lever
Citroensap elimineert afval en toxines uit het lichaam. De samenstelling is vergelijkbaar met het speeksel en het zoutzuur dat in de spijsvertering werkt. Het stimuleert de productie van gal in de lever, wat een noodzakelijk zuur is voor de spijsvertering. Citroen is ook rijk aan mineralen en vitamines en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. De spijsverteringseigenschappen van citroen helpen symptomen van indigestie, zoals het branden en het zwellen verlichten. De American Cancer Society beveelt het aanbieden van warm citroenwater aan kankerpatiënten aan om de stoelgang te stimuleren.

1. Hulp bij de spijsvertering
Citroensap elimineert afval en toxines uit het lichaam. De samenstelling drinkwater en citroen is vergelijkbaar met het speeksel en het zoutzuur zoals dat in de spijsvertering werkt. Het stimuleert tevens de productie van gal in de lever, wat een noodzakelijk zuur is voor de spijsvertering. Citroen is ook rijk aan vitamines en mineralen en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. De spijsverteringseigenschappen van citroen helpen symptomen van indigestie, zoals het branden en het zwellen verlichten. De American Cancer Society beveelt het aanbieden van warm citroenwater aan kankerpatiënten aan om de stoelgang te stimuleren.

2. Maakt jouw systeem schoon/het is een diureticum
Citroensap helpt om ongewenste materialen gedeeltelijk te elimineren omdat citroen de urine-uitscheiding uit het lichaam verhoogt. Gifstoffen worden dus sneller geëlimineerd, waardoor jouw urinewegen gezond blijft. Lemon citroenzuur helpt de enzymfunctie te maximaliseren, die de lever stimuleert en helpt bij ontgifting.

3. Verbetert je immuunsysteem
Citroen is rijk aan vitamine C, goed voor het bestrijden van verkoudheid. Het is rijk aan kalium, dat de hersen- en zenuwfuncties stimuleert. Kalium helpt ook om de bloeddruk onder controle te houden. Ascorbinezuur (vitamine C) gevonden in citroen vertoont ontstekingsremmende effecten en wordt gebruikt als een aanvullende ondersteuning voor astma en andere ademhalingsaandoeningen, naast het verbeteren van de absorptie van ijzer in het lichaam; ijzer speelt een belangrijke rol bij de immuun functie. Citroen bevat ook saponinen, die antimicrobiële eigenschappen vertonen die kunnen helpen bij het voorkomen van verkoudheid en griep. Citroen vermindert ook de hoeveelheid slijm geproduceerd door het lichaam.

4. Balanceert de pH-waarden
Citroen is één van de meest alkaliserende voedingsmiddelen voor het lichaam. Natuurlijk is het alleen zuur, maar in ons lichaam is het alkalisch (citroenzuur creëert geen zuurgraad in het lichaam nadat het is gemetaboliseerd). Citroen bevat citroenzuur en ascorbinezuur, zwakke zuren worden gemakkelijk door het lichaam gemetaboliseerd, waardoor het mineraalgehalte van de citroen helpt het bloed te alkaliseren. Ziektetoestanden treden alleen op als de pH van het lichaam zuur is. Regelmatig drinkwater met citroen kan helpen de zuurgraad uit het lichaam te verwijderen, inclusief urinezuur in de gewrichten, wat een belangrijke oorzaak is van pijn en ontsteking.

5. Maakt de huid schoon
Vitamine C helpt, net als andere antioxidanten, om tekenen van expressie en vlekken te verminderen en helpt om schade door vrije radicalen te bestrijden. Vitamine C is van vitaal belang voor een gezonde huid, terwijl zijn alkalische aard sommige soorten bacteriën doodt waarvan bekend is dat ze acne veroorzaken. Het kan rechtstreeks op littekens of rimpels worden aangebracht om hun uiterlijk te verminderen. Omdat water met citroen gifstoffen uit het bloed verwijdert, helpt dit ook om je huid schoon en zonder vlekken van binnenuit schoon te houden. De vitamine C in citroen verjongt de huid van binnen naar buiten.

6. Geeft je energie en verbetert jouw stemming
De energie die een mens van voedsel ontvangt, komt van de atomen en moleculen van voedsel. Een reactie treedt op wanneer positieve ionen het spijsverteringskanaal binnendringen en interageren met negatieve enzymen. Citroen is één van de weinige voedingsmiddelen die meer negatieve ionen bevat en meer energie aan je lichaam biedt als het in het spijsverteringskanaal komt. De citroensmaak bevat ook stimulerende en stemming verbeterende eigenschappen. De geur van citroensap kan je humeur verbeteren en je geest helder maken. Citroen kan ook helpen bij het verminderen van angst en depressie.

7. Bevordert genezing
Ascorbinezuur (vitamine C), gevonden in overvloed in citroen, bevordert de genezing van wonden en is een essentiële voedingsstof in het onderhoud van gezonde botten, bindweefsel en kraakbeen. Zoals eerder gezegd, heeft vitamine C ook ontstekingsremmende eigenschappen. Gecombineerd is vitamine C een essentiële voedingsstof voor het behoud van een goede gezondheid en het herstellen van stress en letsel.

8. Vernieuwd de ademhaling
Naast het verfrissen van de adem is het bekend dat citroen tandpijn en gingivitis verlicht. Houd er rekening mee dat citroenzuur het glazuur van je tanden kan aantasten. Poets je tanden niet direct nadat je je water hebt gedronken met citroen. Het is het beste om eerst je tanden te poetsen, dan het water met citroen te drinken of lang te wachten om je tanden te poetsen. Bovendien kunt u uw mond spoelen met drinkwater nadat u uw water met citroen hebt gedronken.

9. Hydrateert jouw lymfestelsel
Warm water en kalk helpen het immuunsysteem door te bevochtigen en aan te vullen die door jouw lichaam verloren gaat. Wanneer jouw lichaam een tekort aan water heeft, kun je de gevolgen voelen, waaronder: vermoeidheid, traagheid, verminderde immuun functie, constipatie, gebrek aan energie, hoge/lage bloeddruk, slapeloosheid, gebrek aan mentale helderheid en stress.

10. Helpt bij gewichtsverlies
Citroen bevat veel pectine, dat helpt bij het bestrijden van honger. Studies hebben aangetoond dat mensen die een meer basisch dieet volgen, sneller gewicht verliezen. Ik realiseer me persoonlijk dat ik overdag betere keuzes maak als ik de dag op de juiste manier begin en de gezonde keuze maak om lauw water met citroen te nemen zodra ik wakker word.

Vorig artikelVoordelen van vitamine D voor de huid
Volgend artikelChia Mango Pudding