De roos is een bloem die verwant is aan emoties en vieringen. Het wordt gebruikt als decoratie in je huis en als een teken van de liefde.

Maar wat weinig mensen weten is dat rozen ook geneeskrachtige eigenschappen hebben die verband houden met alternatieve natuurlijke behandelingen. Een van de meest voorkomende vormen is de consumptie van thee.

Voordelen en eigenschappen rozenthee

De blaadjes van de roos zijn rijk aan vitamine C, daardoor helpen ze het immuunsysteem van het lichaam in toom te houden, wat een betere bescherming van de gezondheid bevordert. Deze zelfde stof werkt als een antioxidant en voorkomt de groei van toxines en vrije radicalen in het lichaam en helpt voortijdige veroudering van de huid en het haar te voorkomen.

Bovendien, rozenthee werkt om menstruatiepijn te verzachten, dus het wordt beschouwd als een grote bondgenoot van vrouwen. Een andere medicinale eigenschap die aanwezig is in rozen is polyfenol. Deze stof helpt het lichaam om cardiovasculaire problemen, osteoporose en zelfs kanker te voorkomen.

De roos heeft ook samentrekkende, antiseptische, anti-allergische en antidepressieve eigenschappen. Bovendien verbetert het de bloedsomloop, versterkt het hart en werkt het als een krachtig kalmerend middel. Op de huid werkt het geweldig als het gaat om het bestrijden van puistjes en mee-eters.

Hoe maak je rozenthee?
Om de rozenthee te bereiden gebruik je 200 ml gefilterd water en twee eetlepels (thee) van gedroogde rozenblaadjes of drie eetlepels van verse rozenblaadjes. De eerste stap is om het water aan de kook te brengen. Zodra het begint te borrelen, zet je het vuur uit en voeg de rozenblaadjes toe. Laat het daarna voor ongeveer 10 minuten staan met de deksel erop.

Zeef daarna de thee om alle rozenblaadjes te verwijderen. De indicatie is dat de thee wordt ingenomen zonder te zoeten. De tip is om maximaal twee kopjes per dag te drinken, om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

- Advertisement -