De Ylang Ylang, ook wel bekend als Cananga odorata, is afkomstig van een middelgrote boom die zijn oorsprong heeft in Indonesië, maar ook te vinden is in Madagascar, de Filippijnen en de eilanden van Polynesië.

De naam Ylang Ylang betekent bloem der bloem of geur van alle geuren. Het is bekend dat de plant naast afrodisiacum eigenschappen ook kalmerende, hypotensieve, anxiolytische, antidepressieve, kalmerende en antiseptische eigenschappen heeft.

Etherische olie die gewonnen wordt uit de Ylang Ylang bloemen, wordt gebruikt als een van de ingrediënten van de beroemde Chanel No. 5 parfum.

De voordelen van de Ylang Ylang:

– Afrodisiacum effect
Vanwege hun libido-stimulerende werking, worden Ylang-Ylang-bloemen verspreid over het bed van de bruid en bruidegom tijdens huwelijksnachten in Indonesië.

Aangezien Ylang Ylang ook een kalmerende werking heeft, is de aanbeveling om niet meer dan drie druppels van het product te gebruiken als het de bedoeling is om een romantische avond te hebben.

– Ontspannende werking
De medicinale plant werkt ook als een kalmerend middel en kan helpen wanneer je in staat van paniek, opwinding, woede en angst verkeerd. De etherische olie werkt als een natuurlijk kalmerend middel van het zenuwstelsel en bevordert een verlichting van angst en slapeloosheid. Ylang Ylang heeft een anxiolytisch effect, dat wil zeggen, het reguleert de stroom van adrenaline, wat resulteert in de ontspanning van het zenuwstelsel.

De plant kan ook worden gebruikt als hulpmiddel bij de behandeling van problemen zoals stress en depressie vanwege dit sedatieve effect. Ylang Ylang heeft het vermogen om te snelle ademhaling en te snelle hartslag (tachycardia) te vertragen. Het sedatieve effect kan ook worden gebruikt om het chronisch vermoeidheidssyndroom te behandelen.

– Huidverzorging
Ylang Ylang is een natuurlijke olie, die zowel de droge als vette huid kan corrigeren. Ylang Ylang helpt ook om de tekenen van huidveroudering te voorkomen.

Om deze reden kan het ook nuttig zijn bij het behandelen van seborroe of seborrheic eczeem, een aandoening die nauwkeurig wordt gekenmerkt door het slecht functioneren van de talgklieren met de abnormale talgproductie en infectie van de epidermale cellen.

– Antiseptische werking
De etherische olie van Ylang Ylang werkt als een antisepticum, dat wil zeggen dat het de infectie tegengaat. Het verstoort de groei van micro-organismen, desinfecteert en beschermt wonden tegen infecties en helpt bij het genezingsproces.

– Hypotensieve eigenschappen
Ylang Ylang heeft Hypotensieve eigenschappen, dit betekent dat de plant helpt bij het verlagen van de bloeddruk, wat handig kan zijn voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk.

– Haargezondheid
Gebruikt in de Victoriaanse periode in haarbehandelingen, is het bekend dat Ylang Ylang etherische olie het haar meer glans en vitaliteit geeft, haargroei stimuleert, de haarvolume verhoogt en helpt roos te voorkomen.

– Hartgezondheid
Ylang Ylang verbetert de doorbloeding, bestrijdt ontstekingen, draagt bij aan de gezondheid van de bloedsomloop en draagt bij tot de preventie van hartritmestoornissen.

– Verbetering van de stemming
Bij inademing kan de etherische olie onmiddellijk een positief effect hebben op de stemming. Dit komt omdat het een vermogen heeft om direct in te werken op het reuksysteem van de hersenen.

– Vermindering van de symptomen van premenstruele spanning (PMS)
Het masseren van het lichaam met plantaardige en etherische olie kan de effecten van PMS, zoals krampen, spanning en stress verminderen. De tip hierin is om de olie samen met de lavendelolie in de nek en op de onderbuik aan te brengen.

Exotisch aroma
De etherische olie die wordt verkregen uit de bloemen van de plant heeft een sterk exotisch aroma, dat door sommigen misschien niet goed wordt verdragen. In deze gevallen is de aanbeveling om een dosering van één tot twee druppels verdund in plantaardige olie te gebruiken om problemen zoals hoofdpijn en misselijkheid te voorkomen.

Lage bloeddruk
Degenen die lijden aan lage bloeddruk problemen moeten Ylang Ylang vermijden, omdat het al een hypotensief effect heeft.

De etherische olie van de plant wordt als veilig beschouwd voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wanneer ze in zeer kleine hoeveelheden worden gebruikt en als het een product van hoge kwaliteit is.

Vorig artikel6 tips om uit je comfortzone te komen en een gelukkiger leven te leiden!
Volgend artikelVoordelen en eigenschappen van rozenthee