Als je wilt groeien en jezelf wilt ontwikkelen zul je bepaalde gewoonten moeten veranderen om ervoor te zorgen dat je je minder angstig voelt en gelukkiger in het leven staat.

Hier volgen 6 tips om uit je comfortzone te stappen:

Aan de slag!
Stop met uitstellen. Waarom verplaatsten we iets naar maandag wat we eigenlijk ook vandaag kunnen doen? Dat is wat we vaak doen, onze plannen uitstellen en onze verantwoordelijkheden voor morgen laten. We verspillen zoveel tijd en energie aan onbelangrijke dingen. Stop met het kijken naar het leven van anderen op Facebook!

Het beste is om vandaag te beginnen. Wacht dus niet tot het weekend voorbij is.

1. Doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan
Leer een muziekinstrument spelen, leer een nieuwe taal, schrijf een blog, word lid van een community waarin je geïnteresseerd bent, lees een boek, doe een fysieke activiteit. Probeer iets nieuws voor minstens een maand. Je kunt de activiteit alleen doen, met het gezin, met je vriend/vriendin of met anderen.

2. Vergeet voor een week de tv en sociale netwerken (Facebook, Twitter, Instagram enz.)
Gebruik de extra tijd om een rondje te lopen, iets nieuws te leren, een boek te lezen, een project te starten, een vriend te bezoeken die je al lang niet hebt gezien, of iets te doen waarvan je weet dat het gedaan moet worden.

3. Ontwikkel je initiatief en stel een nieuw idee voor
Of het nu op het werk, school of met vrienden bent, suggereer het idee dat je al een tijdje in gedachten hebt. Wees niet bang voor verandering of commentaar, dat is juist goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

4. Treed uit je routine
Download nieuwe muziek naar je mobiele telefoon, iPod of mp3-speler en verzin een andere manier van werken of studeren. Kijk onderweg naar de mensen en het landschap. Denk aan iets dat je overdag kunt doen om uit je comfortzone te komen: een toetje, een compliment, een telefoontje …

5. Bezoek omgevingen waar je nog nooit geweest bent
Probeer een dansles, een kookcursus, toneelstuk, of concert bij te wonen. Je zult misschien verbaasd zijn over de resultaten van nieuwe dingen ontdekken in een nog niet bekend vakgebied.

6. Ontmoet nieuwe mensen
Probeer een gesprek te voeren met een collega of student die je nog nooit hebt gesproken. Bespreek een idee en probeer de ander ook echt te leren kennen. Je kunt dit ook doen met een winkelbediende, een bedelaar, de taxichauffeur, de persoon die naast je zit in de bus … Je zult snel merken dat je een beetje kunt leren van elke persoon met wie je te maken hebt.

Vorig artikelDe meest voedzame groenten voor consumptie
Volgend artikelDe voordelen en eigenschappen van Ylang Ylang