Een gezond voedingspatroon, rijk aan groenten, moet elke dag aanwezig zijn in ons leven. Ook moet het de balans bieden van het goed functioneren van het lichaam met de preventie van ziekten en het bestrijden van obesitas.

Maak nu kennis met de voordelen van sommige groenten en begin deze wonderen toe te voegen aan je menu!

Rode biet
Rode biet is veelzijdig en kan zowel rauw als gekookt in sappen, soepen en of in bouillon geconsumeerd worden. Bovendien is het rijk aan vitamine B, B1, B2, B5, B6 en B9 en goed voor het immuunsysteem. De bladeren van rode biet zijn rijk aan carotenoïden en ijzer, goed voor het bestrijden van bloedarmoede. Ze zijn erg lekker om aan salades toe te voegen en hebben een vergelijkbare smaak met die van spinazie.

Waterkers
De waterkers is rijk aan zwavel, ijzer, jodium en vitamine A, C, E. Het heeft therapeutische eigenschappen tegen ziekten in de longen, urinezuur en reiniging in de maag en lever.

Broccoli
De broccoli is een groente die met verschillende soorten gerechten gecombineerd kan worden en wordt beschouwd als een superfood omdat het kalium, ijzer, calcium, natrium, zink, vitamine A, C, B1, B2, B6, K en vezels bevat. Het verlaagt cholesterol, bloeddruk en voorkomt kanker.

Spinazie
Spinazie is een bron van voedingsstoffen, en is een van de meest voedzame groenten. Het bevat vitamine A, B2, B6, C, E, K, kalium, mangaan, magnesium, selenium, zink, fosfor, vetzuur, omega 3 en antioxidanten die ontstekingsremmend zijn en die kanker en hart- en vaatziekten voorkomt.

Kool
Kool wordt beschouwd als een “groentesteak” omdat het in staat is om de nodige eiwitten van het organisme aan te vullen, naast dat het rijk is aan voedingsstoffen bevat het meer calcium dan melk en meer ijzer dan een biefstuk. Dat wil zeggen, kool is essentieel voor het bereiken van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van eiwitten, calcium en andere voedingsstoffen. Ook voorkomt het hartaandoeningen, artritis en is het ontstekingsremmend.

Aubergine
Aubergine is een bron van mangaan koper en vitamine C, B1, B2, B6, calcium, kalium, magnesium, zink en heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. Het is een sterke bondgenoot om diabetes type 2 te voorkomen, de kans op kanker te verminderen en verlaagt slechte cholesterol.

Vorig artikelGezichtsmasker, rijk aan lycopeen, voor een gezonde en mooie huid
Volgend artikel6 tips om uit je comfortzone te komen en een gelukkiger leven te leiden!