Om een gezonde en stralende huid te krijgen heeft onze huid een dosis van 16mg lycopeen per dag nodig. Lycopeen is een fytochemische stof die de huid kan vernieuwen en verschillende ziektes zoals kanker kan voorkomen.

Veel factoren zoals luchtvervuiling, overmatige oxidatieve stress etc. heeft een grote invloed op de gezondheid van onze huid. Het eten van tomaten biedt natuurlijke zonbescherming tegen UV-stralen en bevordert een jeugdige huid. Tomaten zijn rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant die vele voordelen biedt voor de huid, waaronder de bescherming van de huid tegen UV-stralen, het vertragen van veroudering van de huid en bescherming tegen huidkanker.

Het aanbrengen van tomaten op de huid is erg gunstig. Het heeft verkoelende eigenschappen die zonnebrand kalmeert en bevat ook samentrekkende eigenschappen die grove poriën verkleinen. Bovendien bevatten tomaten natuurlijke zuren die de vette huid helpen reguleren. Tomaten verwijdert ook acne, reinigt de poriën grondig, bestrijdt vroegtijdige veroudering en verlicht de huid.

In dit artikel, nodigen we je uit om niet alleen te genieten van de tomaten in je salades maar probeer ook eens een zelfgemaakt masker te bereiden met tomaat als belangrijkste ingrediënt.

Ingrediënten
• 1 eetlepel verse tomatenpuree
• 10 plakjes komkommer
• 4 eetlepels aloë vera-gel

Bereidingswijze
Verwijder eerst de schil van de tomaat, de komkommer en de aloë vera. Voeg de ingrediënten in de blender en blend tot je een glad vloeibaar mengsel krijgt. Laat het mengsel vervolgens in een kleine kom staan en bevochtig het gezicht met behulp van een wattenstaafje langzaam, zodat de behandeling goed wordt opgenomen. Laat het 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauwwarm water.

Het geheim van deze tomatenbehandeling is om constant te zijn en deze aan het einde van elke dag uit te voeren. Je zult zien hoe je huid er vanaf nu beter uit zal zien.

Onthoud altijd dat deze natuurlijke behandelingen niet op dezelfde manier voor alle mensen werken. Als je een branderig gevoel of irritatie ervaart tijdens de behandeling, verwijder deze dan onmiddellijk met water voordat deze een allergische reactie veroorzaakt.

- Advertisement -