Calendula olie is een natuurlijke olie gewonnen uit goudsbloem (Calendula officinalis), heeft antischimmel-, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Calendula olie heeft een geneeskrachtige, verzachtende en herstellende werking en wordt vaak gebruikt als een aanvullende of alternatieve behandeling bij geïrriteerd huid, eczeem en luieruitslag.

Het wordt gemaakt door het in een dragerolie aan te brengen. Deze olie kan ook gebruikt worden voor het maken van crèmes of zalven. Calendula kan ook worden verwerkt tot een tinctuur, thee en capsules.

Andere toepassingen van Calendula olie zijn bijvoorbeeld:

1. Droge huid
Calendula olie is een geweldige vochtinbrenger voor de droge huid en de ernstig gescheurde of gebarsten huid. Dit helpt om de huid te verzachten en de pijn te verminderen.

2. Anti aging
Kan direct op het gezicht worden gebruikt tegen rimpels en verzakking van de huid, of voeg een paar druppels in een kleimasker, als badolie om uitdroging van de huid te voorkomen.

3. Vochtinbrengende crème
Gebruik van calendula olie als een krachtige moisturiser op het haar maakt het haar glanzen en zacht aanvoelen. Het kan worden toegepast als leave-in conditioner of als versterker om het haar te hydrateren.

4. Wonden en dermatitis
De antiseptische, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van calendula olie kan helpen bij de behandeling van verschillende ontstekingen en oppervlakkige infecties van de huid. Je kunt een paar druppels olie rechtstreeks op de huid aanbrengen, waardoor het herstel van de huid wordt gestimuleerd.

5. Huidverzorging voor baby’s
Om luieruitslag te verlichten, kun je een paar keer per dag een kleine hoeveelheid calendula olie op het getroffen gebied aanbrengen.

Vorig artikelIk wil NU snacken of snoepen – wat nu!? 8 tips bij lastige eetmomenten
Volgend artikelGezichtsmasker, rijk aan lycopeen, voor een gezonde en mooie huid