Heb je in het voorjaar en de zomer last van een verstopte neus, loopneus, tranende rode ogen, kortademigheid of last van niesbuien dan kan het zijn dat je last hebt van allergieën. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd.

Hieronder vindt je enkele geweldige oplossingen die je kunnen helpen bij het op natuurlijke wijze behandelen van je allergieën.

1. Essentiële olie van eucalyptus
Benodigdheden: 3-4 druppels essentiële olie van eucalyptus. Hoe te gebruiken: Voeg een paar druppels etherische olie van eucalyptus toe aan een olie diffuser en inhaleer de dampen. Hoe vaak? 1 tot 2 keer per dag. Waarom werkt dit? De verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen van eucalyptus etherische olie maken het effectief bij de behandeling van congestie en allergieën. Deze therapeutische eigenschappen zijn voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van eucalyptol in de olie.

2. Manukahoning
Benodigdheden: 2 theelepels manukahoning. Hoe te gebruiken: Consumeer twee theelepels honing. Hoe vaak? Tweemaal per dag. Waarom werkt dit? Pure en rauwe honing bevat meestal kleine hoeveelheden pollen, wat helpt bij de behandeling van stofallergieën. Dit is handig voor diegenen die last hebben van seizoensgebonden allergieën omdat regelmatige consumptie van kleine hoeveelheden stuifmeel door rauwe honing een persoon minder gevoelig kan maken in de loop van de tijd.

3. Apple cider azijn
Benodigdheden: 2 theelepels appelciderazijn, 1 glas warm water, Honing (optioneel). Hoe te gebruiken: Voeg twee theelepels appelciderazijn toe aan een glas warm water en meng goed. Je kunt ook wat honing toevoegen om de smaak te verbeteren. Hoe vaak? 1 keer per dag. Waarom werkt het? De ontstekingsremmende eigenschappen van appelciderazijn, samen met zijn slijmoplossend karakter, zijn heel nuttig als het gaat om de behandeling van allergieën voor stof en de bijbehorende verkoudheidsverschijnselen. Het heeft ook antimicrobiële eigenschappen die de verergering van allergieën kunnen voorkomen.

4. Kurkuma
Benodigdheden: ½ theelepel gemalen kurkuma, 1 kopje plantaardige melk, een snufje peper, honing (optioneel). Hoe te gebruiken: Voeg een halve theelepel kurkuma toe aan een kopje melk. Breng de oplossing in een pan aan de kook. Laat de melk iets afkoelen voordat je de honing toevoegt. Hoe vaak? Ten minste tweemaal per dag. Waarom werkt dit? Deze smaakmaker is een van de beste natuurlijke remedies voor de behandeling van stofallergieën. Kurkuma bevat een actief bestanddeel, curcumine, dat als een natuurlijke decongestivum en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast heeft kurkuma ook antibacteriële eigenschappen die kunnen voorkomen dat allergieën veranderen in een infectie.

5. Aloë Vera
Benodigdheden: ¼ kopje aloë vera sap. Hoe te gebruiken: Drink een kwart kopje aloë vera sap. Hoe vaak? Doe dit minstens twee keer per dag. Waarom werkt dit? Aloë vera heeft natuurlijke ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen die kunnen helpen bij het behandelen van zwelling en pijn veroorzaakt door stofallergieën.

6. Pepermunt thee
Benodigdheden: 1 theelepel gedroogde (of verse) muntblaadjes, 1 glas warm water. Hoe te gebruiken: Voeg een theelepel muntblaadjes toe aan een glas heet water en laat het 10 minuten intrekken. Doe de thee in een kopje en laat het een beetje afkoelen. Voeg honing toe. Hoe vaak? Je kunt drie keer per dag muntthee drinken. Waarom werkt dit? Mint is vrij effectief in het behandelen van stofallergieën vanwege de ontstekingsremmende en decongestivum eigenschappen. Bevat een natuurlijke stof genaamd menthol, die fungeert als een natuurlijke decongestivum en onmiddellijke verlichting brengt bij niezen, loopneus en piepende ademhaling.

Vorig artikelVoordelen en eigenschappen van rozenthee
Volgend artikelVoedingsmiddelen die het Libido verhogen