Het woord libido komt uit het Latijn en betekent het verlangen of de seksuele drift van een persoon. Gebrek aan libido kan gebeuren op elke leeftijd en situatie om een aantal redenen: stress, angst, depressie, obesitas of het gebruik van medicatie.

Voordat je echter gaat shoppen voor duizend dingen om je partner tevreden te stellen, kunnen een aantal voedingsmiddelen bij de supermarkt de oplossing zijn.

Bekijk hier voedingsmiddelen die je libido verhogen en kijk hoe je relatie wat meer kunt opfleuren.

1. Avocado
Avocado bevat vitamine E, wat bijdraagt aan een gezonde huid en nagels. Daarnaast levert de vrucht vitamine B6, kalium en enkelvoudig onverzadigde vetten. Avocado is ook een uitstekende bron van foliumzuur.

Vitamine B6 helpt bijvoorbeeld om de niveaus van hormonen in ons lichaam te reguleren. Een tip is om plakjes avocado toe te voegen aan een sandwich of salade. Je kunt deze zelfs ook aan een smoothie toevoegen.

2. Walnoten
Terwijl andere voedingsmiddelen helpen het libido te verhogen, be├»nvloeden noten niet direct je seksuele verlangen, maar eerder de prestaties. Dus ze hebben een veel grotere taak. Walnoten zijn rijk aan zink. Om deze reden zijn ze in staat het onderhoud van testosteronniveaus bij mannen te verhogen – dit betekent dat dit mineraal kan helpen bij de spermakwaliteit. Naast dit voordeel beschermen walnoten de aderen tegen vernauwing als reactie op de inspanning die ons lichaam doet.

3. Bittere chocolade
Wie houdt er nou niet van chocolade? Niet allen lekker maar kan het ook een grote bondgenoot zijn om het libido te vergroten. Dit komt omdat chocolade verantwoordelijk is voor het verbeteren van de gemoedstoestand en helpt niveaus van dopamine en serotonine in de hersenen verhogen. Is het raadzaam om de bittere chocolade te kiezen, die zo puur mogelijk is. Chocolade bevat flavonoïden, die helpen de bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom te verhogen.

4. Pompoenzaad
Pompoenzaad is een van de beste bronnen van zink. Het is het verantwoordelijk voor het spelen van een rol bij het seksuele verlangen van mannen, omdat het gebrek daaraan kan leiden tot een laag testosteron. Onderzoek toont ook aan dat olie gewonnen uit pompoenpitten gunstig is voor de prostaat. Naast zink bevat het pompoenzaad eiwitten, kalium, vezels en ijzer. Je kunt ze consumeren als snack, in de salades of bijvoorbeeld gebakken in de oven.

Vorig artikel6 natuurlijke Allergie-behandelingen
Volgend artikelSojamelk of amandelmelk, welke is de beste keuze?