De oorzaak van eczeem gerelateerd aan darmproblemen, worden meestal veroorzaakt door een slecht voedingspatroon. Dientengevolge, moet het voedsel als geneeskunde worden gedacht. Het kan ziekten voorkomen, terugdraaien en zelfs genezen. Veranderingen in het dieet kunnen ervoor zorgen dat ontstekingen in het lichaam verminderen, darmproblemen verminderen en het immuunsysteem een broodnodige pauze geven. Het gevolg is dat ontstekingsaandoeningen, zoals eczeem, afnemen. Hier is hoe het goed te doen:

Neem een restrictief dieet aan
Omdat de meest voorkomende en schadelijke voedselallergieën meestal verband houden met gluten en zuivel, probeer ze MINIMAAL 10 dagen lang uit je dieet te verwijderen, samen met suikerhoudend en verwerkt voedsel. Na deze tijd ziet je duidelijke resultaten.

Consumeer voedingsstoffen de ontstekingsremmende eigenschapen bevatten
Wilde vis en een kleurrijke selectie van groenten zijn de juiste manier. Gebruik ook kruiden zoals saffraan. Daarnaast kun je ook visoliesupplementen en curcumine nemen.

Normaliseer de darmflora
Prebiotica, probiotica en spijsverteringsenzymen zijn geweldig voor het normaliseren van een gezonde darmflora. Als je niet zeker weet hoe je deze medicijnen moet innemen, raadpleeg dan een medische professional om eventuele darmklachten op te lossen. Het opnemen van darmhelende voedingsstoffen in uw dieet is echter volledig binnen handbereik. Het balanceren van de darmflora leidt tot verminderde immuunactivatie en voorkomt veel ontstekingsziekten zoals astma, eczeem en inflammatoire darmaandoeningen.

Gebruik de juiste supplementen
Visolie, teunisbloemolie en vitamine D en A zijn je beste vrienden als je eczeem hebt.

Voldoende slaap
Te weinig slaap is een factor die de ontstekingsreactie van het lichaam beïnvloedt. Zeven tot acht uur slaap per nacht, is voor 65 procent van de volwassenen de ideale hoeveelheid.

Beweeg regelmatig
Een andere manier om de ontstekingsproblemen van het lichaam te verminderen, is door routine te zorgen met fysieke activiteiten. Dit zal ook de kracht van het immuunsysteem vergroten.

Beheersing van stressniveaus
Stress kan u niet alleen ongelukkig maken, maar het is ook in verband gebracht met een ontsteking. Probeer het beoefenen van meditatie, diepe ademhaling, yoga of een andere vorm van stressvermindering. Het is ook de moeite waard om deze methoden te combineren om stress onder controle te houden.

Vorig artikelDe meest voorkomende voordelen van goed nachtrust
Volgend artikelGezonde sappen