Beter bekend als “zelfgemaakte Nutella”. Eén van de verontrustende problemen in het recept voor hazelnoot pasta is de hoeveelheid suiker. Dit probleem kunnen we oplossen door onze eigen hazelnoot mousse te maken.

Ingrediënten

  • 1 kopje geroosterde hazelnoten
  • 8 eetlepels cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kokosolie

Bereidingswijze
Het is veel eenvoudiger om het recept te maken als je een foodprocessor hebt, maar met een blender kun je het ook maken (het kost wat meer tijd, maar het is de moeite waard). Verwerk de reeds geroosterde hazelnoten tot ze goed gemalen zijn. Voeg de cacao toe, een snufje zout, de kokossuiker en het vanille-extract en blijf blenden. Voeg de kokosolie toe en roer tot er een egale substantie is bereikt. Als je de mousse te dik vindt, kun je één of twee eetlepels water toevoegen. Bewaar het in een kom met een deksel.

De voordelen van veganistische hazelnootmousse
Hazelnoten zijn zeer voedzaam en rijk aan goede vetten, uitstekend voor de gezondheid van het hart; rijk aan vitamine E en beschermt de huid tegen ultraviolette straling. B-vitamines helpen bij het bestrijden van aandoeningen van het zenuwstelsel, zoals depressie, angst en stress.

Cacao: staat bekend om meer dan 300 gezonde verbindingen, is geweldig voor het cardiovasculaire systeem, de antidepressieve kracht van cacao kan helpen bij veranderen van het eetpatroon of veranderingen in de gewoonte als geheel. Het heeft antioxiderende werking, bestrijdt vrije radicalen en voorkomt de oxidatie van cellen en helpen bij het verbranden van vet.

Kokossuiker: door de geraffineerde gewone suiker te vervangen door kokossuiker, hebben we de glycemische index van hazelnootmousse verlaagd, waardoor insuline-pieken worden vermeden en de verzadiging toeneemt.

Kokosolie: Kokosolie ondersteunt het immuunsysteem, vermindert het risico op een hoog cholesterol- en hartinfarct, helpt bij het afvallen en het is geweldig voor de huid.

Vorig artikelGlutenvrije crackers
Volgend artikelHennepzaad