Voor dit glutenvrije cracker recept is kikkererwtenmeel gebruikt dat veel voedzamer en lekkerder is.

Dit recept is goed voor ongeveer 30 koekjes.

Ingrediënten

  • 2 kopjes kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepels bruin lijnzaadmeel
  • oregano naar smaak
  • zout naar smaak
  • 1 snufje paprika
  • 1 snufje kurkuma
  • ¼ kop kokosvet
  • ½ kop water

Bereidingswijze
Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de kokosolie toe en meng het met de vingers totdat er een deeg ontstaat. Voeg er geleidelijk een beetje water aan toe totdat het deeg loskomt van de handen. Rol het deeg uit met de deegroller en snijd deze in de gewenste vorm. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Je hoeft de bakplaat niet in te vetten aangezien het deeg niet blijft plakken! Bak de crackers in ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bewaartip!
Bewaar de crackers in een kleine pot of trommel zodat ze niet zacht worden!

Vorig artikelDe juiste sap voor gezonde ogen
Volgend artikelVeganistische hazelnoot mousse