Wil je ook genieten van een veganistische curry? Dit graan en aardappel curry recept is gezond en makkelijk om te maken.

Ingrediënten voor de basis:

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 grote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1½ theelepel gerookte paprika
  • 3 theelepels verse tijm
  • 1 theelepel komijn
  • ¾ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de curry

  • 1½ kopje in blokjes gesneden aardappelen
  • 1½ kopje gekookte kikkererwten (ongeveer 400 gram)
  • 1 blikje gepelde tomaat (of 3 tomaten zonder schil)
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 3 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels gehakte peterselie (plus 3 eetlepels om het gerecht af te maken)
  • 1 theelepel himalaia zout

Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Als de ui transparant is, voeg je alle ingrediënten toe die staan vermeld bij de “basis”. Kook gedurende 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en laat 2 minuten koken. Als de kruiden zich aan de bodem van de pan blijven hechten, voeg dan een beetje gefilterd water toe om de ingrediënten los te maken. Voeg de kikkererwten, tomaten en groentebouillon toe. Verlaag de hitte (middelmatig tot laag) en laat 15 minuten koken of tot de aardappelen zachter zijn en de saus voller. Voeg tenslotte het zout en bieslook en peterselie toe. Serveer met witte rijst.

Vorig artikelSmoothie chocolade en noten
Volgend artikelVeganistische kikkererwten salade