Wie houdt er niet van wafels als ontbijt? Geloof ons: deze veganistische Chiquita-bananenwafels zijn niet te weerstaan. Heerlijk krokant met een subtiele bananensmaak!

Ingredi├źnten voor 4 porties

  • 2 Chiquita-bananen
  • 250 g 1 cup tarwebloem
  • 250 ml havermelk
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl zonnebloem
  • 2 tl ahornsiroop
  • olie voor het wafelijzer

Als garnering:

  • plakjes van een halve Chiquita-banaan
  • 12 frambozen

Bereidingswijze
Stap 1: Schil de twee Chiquita-bananen en pureer ze in een kom met een vork.
Stap 2: Voeg de havermelk, ahornsiroop en olie toe. Klop alles door elkaar met een garde.
Stap 3: Voeg de tarwebloem en het bakpoeder toe aan het mengsel. Klop het met een garde door totdat het gemengd is.
Stap 4: Verwarm het wafelijzer en besprenkel het met olie.
Stap 5: Bedek het wafelijzer met een lepel beslag. Bak de wafels tot er geen stoom meer uit het wafelijzer komt.
Stap 6: Serveer met de plakjes Chiquita-banaan en frambozen.

Voedingswaarden per portie
Calorie├źn 143 | Vetten 2 g | Verzadigde vetzuren 0,3 g | Koolhydraten 25,6 g | Suikers 6,7 g | Vezels 3,5 g | Eiwitten 3,9 g | Zout 0,4 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelEenvoudig brood van overgebleven bananen
Volgend artikelBananen eiwitshake na een training