Wist je dat overrijpe bananen perfect zijn om een heerlijk en zacht dessert mee te maken? Gooi ze niet weg, maar maak er dit eenvoudige brood van overgebleven Chiquita bananenvan. Je nieuwe lievelingsrecept!

Ingrediënten voor 4 porties

  • 8 Chiquita bananen
  • 380 g zelfrijzend bakmeel
  • 230 g boter, gesmolten
  • 300 g lichtbruine suiker
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 100 g walnoten en pecannoten, geroosterd en gehakt
  • 2 snufjes zout

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2: Prak in een middelgrote kom 3 Chiquita bananen met een vork. Klop de bruine suiker, gesmolten boter en eieren goed door elkaar.
Stap 3: Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar. Voeg deze mix in 3 delen toe aan het Chiquita-bananenbeslag tot een gladde massa ontstaat.
Stap 4: Roer de geroosterde en gehakte noten door het beslag.
Stap 5: Pel de laatste Chiquita banaan en snijd deze in plakjes.
Stap 6: Schep het beslag in de voorbereide pan. Voeg de plakjes Chiquita banaan toe en bak ze ongeveer 45-55 minuten. Kijk na 30 minuten of het baksel bruin wordt. Als het te snel bruin wordt, bedek het dan met aluminiumfolie.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 257 | Vet 11,8 g | Verzadigde vetten 5,8 g | Koolhydraten 33,1 g | Suikers 19,5 g | Vezels 1,5 g | Eiwitten 3,8 g | Zout 0,4 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelMakkelijke bananen chocoladekoekjes
Volgend artikelVeganistische bananenbroodwafels