Als je van Chiquita-bananenbrood houdt, ben je vast ook dol op makkelijk te maken Chiquita bananen chocoladekoekjes. Dit is een geweldig recept om je overrijpe bananen te gebruiken. Dit recept is goed voor 30 koekjes.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 3 Chiquita bananen
  • 330 g tarwebloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 150 g zachte boter
  • 2 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 320 g chocoladeschilfers
  • snufje zout

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 2: Prak de Chiquita bananen in een kom met een vork fijn.
Stap 3: Meng in een middelgrote kom de zachte boter en suiker tot het licht en luchtig is.
Stap 4: Klop in een andere kom het ei, de Chiquita bananen en het vanille-extract tot alles goed is gemengd.
Stap 5: Voeg het tarwebloem, kaneel, bakpoeder en het zout toe aan het Chiquita-bananenmengsel.
Stap 6: Voeg alles geleidelijk toe aan het boter-romige mengsel en meng het goed door elkaar.
Stap 7: Roer de chocoladeschilfers erdoor.
Stap 8: Druppel het geheel met een lepel op voorbereide bakplaten en bak het ongeveer 12 – 15 minuten.
Stap 9: Geniet van uw Chiquita bananen chocoladekoekjes. Dit recept is goed voor 30 koekjes.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 177 | Vet 8,2 g | Verzadigde vetten 5,1 g | Koolhydraten 22,3 g | Suikers 13,5 g | Vezels 1,5 g | Eiwitten 2,7 g | Zout 0 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelRomige zoete aardappelsoep
Volgend artikelEenvoudig brood van overgebleven bananen