Zoete aardappel heeft veel gezonde voordelen; het bevat veel vezels, die een gezonde werking op je darmen en bloedsuikerspiegel hebben en behoorlijk wat vitamines. Vooral de combinatie van vitamine A, C en E is gunstig voor je weerstand.

Benodigdheden: voor een flinke pan soep

  • 3 zoete aardappels, schoongeboend en in grove stukken gesneden
  • ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden
  • 1 winterwortel, geschrapt en in stukken gesneden
  • 1 ui, in 4-en gesneden
  • 1 cm gember, geschild
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels garam masala (hoeveelheid naar smaak)
  • zout/peper naar smaak

Bereidingswijze
Doe de groenten met 1 tot 1,5 liter water in een pan en laat 30 minuten doorkoken. Voeg op het laatst het zout en de garam masala toe en pureer met de staafmixer of blender.

Bijdrage: Brigitte Koch, voetreflextherapeut/trainer
Vorig artikelKikkererwten & cherrytomaat salade
Volgend artikelMakkelijke bananen chocoladekoekjes