Kleurrijke salade met zwarte rijst, groene erwten en radijs. Voor degenen die geen eenvoudige en pure zwarte rijst kunnen eten, omdat ze het flauw vinden, is er een andere en heerlijke manier om zwarte rijst te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250gr zwarte rijst;
  • 120gr bevroren erwten;
  • 200gr courgette;
  • 120gr radijs;
  • 30gr kappertjes;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie;
  • 1 takje munt;
  • 1 takje marjolein;
  • 1 takje basilicum;
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze
Was de kappertjes en kruiden (basilicum, marjolein en munt) en blend alles in een blender (keukenmachine) met knoflookteentjes en 1 eetlepel olijfolie tot een zachte crème is verkregen. Kook de bevroren erwten gedurende 15 minuten in kokend water of, zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en zet opzij. Was de radijsjes en courgette en snij alles in blokjes van dezelfde grootte, maar houd ze apart. Braad de courgette en de erwten 7-8 minuten in een braadpan met 2 eetlepels kokosvet. Kook ondertussen de rijst al dente, laat uitlekken en giet deze af onder stromend koud water om het kookproces verder te blokkeren en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie. Breng de rijst over in een kom en breng het op smaak met de saus gemaakt van aromatische kruiden, erwten met courgette, radijs en extra vierge olijfolie om het daarna op smaak te brengen met zeezout en peper. Meng alle ingrediënten gelijkmatig en serveer deze.