Vegan pudding met gekarameliseerd amandelen

Ingrediënten

  • 1 liter kokosmelk
  • 60 gr biologisch maïszetmeel
  • ¼ kopje (60 ml) kokossuiker
  • ½ theelepel kurkuma poeder
  • citroenschil
  • 1 kaneelstokje
  • ½ koffielepel vanille poeder (optioneel)

Toppings

  • vermalen amandelen
  • 1 eetlepel kokossuiker

Bereidingswijze
Meng de maïzena in een kom met een beetje kokosmelk en meng dit goed totdat de maïzena helemaal is opgelost. Meng in een pan de overgebleven plantaardige melk, kokosnoot suiker, citroenschil, kaneelstokje, vanillepoeder, opgelost maïszetmeel en kurkuma. Verhit op middelhoog vuur. Roer het mengsel constant totdat de melk kookt en dikker wordt. Breng het mengsel over naar kopjes en laat het afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Verwarm in een koekenpan de fijngemaakte amandelen en voeg, wanneer ze bruin worden, kokossuiker toe en meng alles. Doe het vuur uit. Breng de amandelen over naar het gerecht en laat het volledig afkoelen. Ze zullen gekarameliseerd worden als ze afkoelen. Strooi op elk kopje pudding de amandelen en serveer!

Vorig artikelHoe je op grote schaal hoogwaardige cannabinoïden kunt produceren
Volgend artikelVeganistisch risotto en Quinoa-recept