Een bloemkoolrisotto; geen rijst, geen melk en geen gluten. Het is gemakkelijk te maken, snel en wordt super smakelijk.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool gekookt en gehakt (zeer kleine stukjes om de rijst te imiteren);
  • 1 geraspte wortel;
  • Half gesneden ui;
  • 1 klein gehakt teentje knoflook;
  • 1 glas lichte kokosmelk;
  • 1 eetlepel maïzena;
  • 1 eetlepel kokosolie;
  • 1 eetlepel tamari saus;
  • kruiden naar smaak;
  • Quinoa (optioneel);
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze
Maak alle ingrediënten klaar en gescheiden. Doe kokosvet in de pan en begin met het sudderen van de knoflook, dan de ui en voeg de wortel toe. Bak een paar minuten en voeg 3 eetlepels water toe. Bak nog een paar minuten en voeg de kool en quinoa en tamari saus toe. Breng op smaak. Voeg nu de kokosmelk toe (vergeet niet om een beetje te scheiden om het maïzena op te lossen) en roer tot ingedikt en maak de risotto van bloemkool klaar.

Vorig artikelVegan pudding met gekarameliseerde amandelen
Volgend artikelOuders over het gebruik van tabak, alcohol, cannabis en de e-sigaret door jongeren