Hoe je op grote schaal hoogwaardige cannabinoïden kunt produceren

Cannabinoïden op schaal extraheren: Hoe chromatografie de weg effent voor verbindingen met de hoogste zuiverheid

Een geavanceerde zuiveringsmethode heeft de potentie om zeer zuivere cannabinoïde-extractie op grote schaal te vergemakkelijken, waardoor onderzoek en toepassing van op cannabis gebaseerde producten worden versneld.

Therapeutisch gebruik van cannabis is een groeiende industrie die steeds meer wordt geaccepteerd door de medische gemeenschap en het grote publiek – maar die groei kan worden gestopt als biofarmabedrijven geen betrouwbare methoden hebben om potentieel nuttige verbindingen uit de plant te extraheren en te zuiveren. Tadas Laukaitis, productiemanager bij Sanobiotec, heeft zijn inzichten gedeeld over waarom chromatografie de kloof zou kunnen overbruggen die de voortgang belemmert en waarom het zo’n belangrijke rol speelt bij het zuiveren van verbindingen op schaal.

De vooruitgang van de industrie hangt af van de efficiënte zuivering van specifieke verbindingen uit cannabis, zoals cannabinoïden en terpenen. Deze verbindingen zijn in het algemeen mechanisch of chemisch geïsoleerd met behulp van ethanol of koolwaterstoffen om de extractie te ondersteunen. Nu richten wetenschappers en farmaceutische bedrijven zich steeds meer op chromatografie, een laboratoriumtechniek om componenten uit mengsels te isoleren.

Superkritische kooldioxide (CO2) chromatografie (SFC) werkt goed voor het isoleren van cannabinoïden, omdat het zorgt voor een efficiënte scheiding en mogelijk hoge belastingen en werkvolumes. Om de technologie beter uit te leggen, deelde dhr. Laukaitis enkele gedachten van Todd Palcic, voorzitter van Thar Process en leverancier van CO2-extractie- en zuiveringsoplossingen voor Sanobiotec. Volgens de heer Palcic is SFC een duurzame technologie die 90% van het oplosmiddel bespaart in vergelijking met conventionele vloeistofchromatografie, en het bespaart zelfs nog meer in vergelijking met flashchromatografie, die vaak wordt gebruikt in de natuurproductenindustrie, waaronder delta-9-tetrahydrocannabinol (THC ) sanering uit hennepextracten.

De heer Laukaitis benadrukte dat SFC laagdrempelig onderhoud vereist, verschillende toepassingen heeft voor verschillende verbindingen en uitblinkt in een lange levensduur. Deze eigenschappen zijn de belangrijkste redenen voor het uitgebreide gebruik bij Sanobiotec, aangezien het onmisbaar is om producten van de hoogste kwaliteit te verkrijgen, vervolgde hij. “We gebruiken superkritische vloeistofchromatografie om niet alleen natuurlijke cannabinoïden te scheiden, maar ook synthetische of semi-synthetische cannabinoïden uit reactiemengsels.”

Hennepdestillaat levert natuurlijke fracties CBD, THC en minder belangrijke cannabinoïden op, die verder kunnen worden verfijnd om CBD-isolaat of natuurlijk, THC-vrij distillaat te produceren. Ook is de hogere THC-bevattende fractie geschikt voor gebruik bij chemische synthesereacties. Op deze manier worden de verkregen chromatografische fracties productief en kwalitatief gebruikt en worden oplosmiddelen gemakkelijk teruggewonnen en gebruikt in daaropvolgende chromatografische processen.

Reactiemengsels van synthetische of semi-synthetische cannabinoïden verkregen tijdens chemische synthese zijn rijk aan verbindingen die moeten worden verwijderd om hoogwaardige producten te verkrijgen. “Chromatografie stelt ons in staat cannabinoïden van hoge kwaliteit te verkrijgen met een zuiverheid van> 98% of zelfs> 99%, daarom is het belangrijk om de chromatografiemethode volledig te ontwikkelen, aangezien we alleen dan hoge werkvolumes kunnen bereiken”, aldus de heer Laukaitis.

Laukaitis wees erop dat, dankzij gedetailleerde SFC-parametercontrole, verschillende scheidingsmethoden zijn ontwikkeld voor elke gezuiverde cannabinoïde, waardoor de beste kwalitatieve en kwantitatieve scheidingsefficiëntie van de verbinding wordt bereikt. “Met de voortdurende snelle ontwikkeling van experimenten met de chemische synthese van andere cannabinoïden, zal chromatografie een onmisbaar onderdeel worden van ons zuiveringsproces om producten van de hoogste kwaliteit te creëren.”

Hij merkt ook op dat het op grote schaal extraheren van zeer zuivere cannabinoïden het onderzoek naar en de toepassing van op cannabis gebaseerde producten zou kunnen versnellen. Verdere commercialisering zal als springplank dienen voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige en schaalbare oplossingen, waardoor nieuwe perspectieven voor de hele markt worden geopend.

Bijdrage: Sanobiotec | Publicatiedatum 07-12-2020
Foto: Pexels
Vorig artikelSmoothie banaan en kurkuma
Volgend artikelVegan pudding met gekarameliseerde amandelen