Het hoofdingrediënt van deze lekkere, voedzame en veganistische “omelet”-recept, is kikkererwten. Een bron van vitamines, foliumzuur, calcium en fosfor en tevens ook uitstekende bron van eiwitten en vezels die de doorgang van voedsel in de darmen vertragen. Dit recept bevat ook kurkuma, die rijk is aan curcumine een krachtige antioxidant met een natuurlijke ontstekingsremmende werking.

Ingrediënten
• ½ kop gekookte kikkererwten
• ½ bosje Spinazie
• ½ gehakte ui
• 2 fijngehakte teentjes knoflook
• kokosolie
• himalaya zout
• 150 ml water
• 2 eetlepels haver vlokken(gluten vrij)
• ½ theelepel kurkuma
• ½ koffielepel zwarte peper
• ½ theelepel tamari saus

Bereidingswijze
Voeg de kokosolie, ui en knoflook in een pan. Bak deze en voeg de spinazie en himalaya zout naar smaak toe en laat deze even sauteren. Zet de pan met de gesauteerde spinazie opzij. Voeg in de blender de rest van de ingrediënten toe. Klop deze om totdat er een deeg is ontstaan. Giet het beslag in een pan met ingevet met kokosolie. Bak het beslag aan beide kanten. Haal van het vuur, plaats de gesauteerde spinazie er bovenop en serveer.

Vorig artikelHet effect van een druk hoofd op je lichaam
Volgend artikel10 voedingsmiddelen die veel energie geven