De consumptie van milieuvriendelijke producten is al een tijdje in de schoonheidswereld en daarom zijn er in de cosmetische sector verschillende product-opties voor diegenen die om de natuur en dieren geven. Net zoals bij  veganistische make-up, een nieuwe innovatie in het segment.

Het hele productieproces, net als de componenten van vegan make-up, respecteert de natuur op vele manieren. De stoffen waaruit de veganistische make-up bestaat, zijn mineralen, vrij van conserveermiddelen, additieven of chemicaliën die zowel voor de huid als voor het milieu agressief kunnen zijn.

Een ander kenmerk van milieuvriendelijk make-up is dat noch de productie, noch het testen van dieren omvat. En dit allemaal, zonder de kleur te verliezen, laat staan het effect van conventionele make-up.

De keuze voor vegan make-up is meer dan een politiek correcte houding. Naast het voordeel van het niet schadelijk zijn voor het milieu, vermindert het het risico van allergische reacties of irritaties op de gevoelige huid. Andere voordelen van veganistische make-up zijn dat het de huid niet uitdroogt en geen acne veroorzaakt.

Een ander zeer belangrijk punt is dat bedrijven met veganistische lijnen over het algemeen zich inzetten voor het milieu en duurzaamheid, wat betekent dat de verpakking wordt gerecycled en de producten worden geproduceerd op een manier die minder invloed heeft op de natuur.

Nog een coole reden: veganistische producten hebben doorgaans minder chemische en transgene ingrediënten dan andere. Dan weet je precies wat je op jouw lichaam en huid draagt!

Vorig artikelBurn-out symptomen: met mindfulness kun je ingrijpen voordat het te laat is
Volgend artikelSmoothie rood fruit