Een heerlijke frisse en voedzame lente salade, op basis van couscous. Het is erg lekker en zeer gemakkelijk te maken.

Ingrediënten voor de salade:

  • 100 g gekookte couscous
  • 250 g gekookte zwarte bonen
  • 50 g zoete aardappel
  • 1 tot 2 bieten
  • 2 handenvol baby spinazie
  • 100 g aardbeien
  • 50 g pistachenoten
  • olijfolie
  • knoflookpoeder (naar smaak)
  • paprika’s (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • rozemarijn (naar smaak)

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 eetlepels tahini (sesamzaadpasta)
  • half citroensap
  • 1 eetlepel voedingsgist
  • 2 tot 3 eetlepels amandelmelk
  • zwarte peper (naar smaak)
  • zeezout
  • knoflookpoeder (naar smaak)
  • nootmuskaat (naar smaak)

Bereidingswijze
Pompoen en geroosterde biet: Pel de zoetaardappel en de biet. Snij de zoetaardappel en de biet in blokjes. Leg ze elk in verschillende ovenschalen. Breng op smaak met zowel olijfolie, knoflookpoeder, paprika, peper en rozemarijn. Wentel de kruiden goed in en bak op 180º ongeveer 40 tot 45 minuten of tot ze geroosterd zijn.

Tahinisaus: Meng in een kom de tahini, citroensap, voedingsgist, kruiden en amandelmelk. Vermaal met een toverstaf of processor totdat alles goed is gemengd. De saus moet meer vloeibaar zijn. Meng in een kom de spinazie, quinoa, zwarte bonen, zoete aardappel  en bieten geroosterd. Serveer met aardbeien, pistachenoten en tahinisaus.

Vorig artikelHoe yoga je depressie kan verhelpen
Volgend artikelGezond voedsel voor een gezonde mind