Voor degenen die lijden aan lactose-intolerantie, dat is de suiker die in de traditionele melk afkomstig van de koe voorkomt; kokosnoot is een levensvatbaar alternatief voor koemelk door de drank te vervangen met een uitzicht dat kokosmelk geen lactose in samenstelling heeft.

Kokosmelk heeft eiwitten en koolhydraten, maar het is een zeer interessant alternatief voor mensen die smaak willen blijven houden aan jouw yoghurt shakes en fruit smoothies, maar geen lactose en andere melkbestanddelen willen. De voorbereidingen zijn erg lekker en je kunt verschillende recepten met weinig koolhydraten en dat is wat veel mensen zoeken, diëten maken.

Recept voor veganistische yoghurt met kokosmelk
Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk;
  • 1 kop water;
  • 2 capsules probiotica;
  • 3 theelepels kokos of lijnzaad olie;
  • 1 theelepel agar;
  • 2 eetlepels kokossuiker.

Voorbereiding
Meng kokosmelk (of fles kan zelfgemaakte kokosmelk) met water en agar in een pan, warm deze op en laat dit laag op het vuur staan voor 3 minuten.
Wacht tot de temperatuur tot 45 graden is gestegen. Als je geen culinaire thermometer hebt, test dit dan met je vingertop. Meng kokosolie, suiker en tenslotte de probiotische (die suiker teelt van bacteriën gebruikt, meestal maltodextrine). Daarna doet je dit in gesteriliseerde glazen en plaats deze in een thermische – of verpakt in een stoffen zak in een warmere omgeving onder zonlicht (niet zeer intens) of in de oven. Laat het 8 tot 12 uur gisten en koel het. Voeg indien gewenst geraspte kokosnoot toe. Het kan ook worden gemaakt zonder zoetstoffen. Yoghurt is dikker met 2 tot 3 dagen in de koelkast. Consumeer binnen 5 dagen.

- Advertisement -