Ben je dol op ketchup, maar ben je bang om dik te worden? We hebben de oplossing! Een erg lekker recept voor deze saus, maar zelfgemaakt, waardoor je er vaker je gerecht mee kunt eten. Voor zover bekend, bevat deze saus slechts negen calorieën en bevat deze zeer verse ingrediënten. Op deze manier is het gemakkelijker om ketchup te gebruiken zonder veroordeeld te worden. Voor degenen die proberen niet dik te worden, is dit een goede optie!

Onderstaand een zelfgemaakt ketchup recept

Ingrediënten
• 1 rode ui
• 1 theelepel gemalen zwarte peper
• 1 eetlepel korianderzaadjes
• 1 kg tomaat
• 1 stengel selderie
• 2 teentjes knoflook
• 200 ml rode wijnazijn
• 70 gram kokossuiker
• ½ verse rode paprika
• 350 ml water
• zeezout naar behoefte
• 1 stukje verse gember
• verse basilicum naar behoefte

Bereidingswijze
Neem een grote pan. Voeg de groenten, knoflook, olijfolie, rode peper, gember en koriander toe. Voeg vervolgens een snuifje zout en de zwarte peper toe (koriander kan eventueel vervangen worden door peterselie). Laat het tien minuten al roerend koken op laag vuur. Giet het water en de tomaten in een andere pan. Laat het koken totdat de saus halfgaar is. Voeg de basilicumblaadjes naar smaak toe. Blend vervolgens in de blender de gekookte groenten en de tomatensaus. Filter vervolgens het mengsel door het af te gieten. Breng opnieuw aan de kook om te laten sudderen, zodat de saus dik wordt. Voeg de suiker en azijn toe. Kook tot er een normale dikte van ketchup bereikt is. Ten slotte kunt je het op een koele plaats bewaren in een gesteriliseerde glazen pot.

Vorig artikelWat is een Alkalisch dieet?
Volgend artikelCastorolie bevordert de haargroei