Dit vegan amandel kaas recept is een zeer populair recept voor vegetariërs makkelijk zelf te maken en te vergelijken met Feta. het is lekker als tussendoortje of voor bij de lunch!

Ingrediënten

  • 150 gr rauwe amandel (geschild)
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1tl maïszetmeel
  • bieslook
  • koriander
  • knoflookpoeder
  • paprika (alleen voor smaak)
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • oregano
  • snuifje zeezout

Bereidingswijze
Week de amandelen (4 tot 8 uur); voeg op een blender alle ingrediënten toe behalve koriander en bieslook, op hoge snelheid gedurende 1,5 minuut. Overbrengen in een pan en op matig vuur zetten. Roer constant totdat het begint dikker te worden. Zet het vuur uit en combineer gehakte koriander en bieslook. Overbrengen naar een pot of container, bedekken met perkamentpapier. Laat volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast maximaal 3 of 4 dagen.

Vorig artikelKamille voor het haar
Volgend artikelVolkorenbrood versus glutenvrij brood