Kamille thee is een fantastisch zelfgemaakt middel om het haar lichter te maken, waardoor ze een lichtere gouden toon krijgen. Deze huismiddeltjes zijn vooral effectief op haar dat van nature lichter van toon is.

1. Zelfgemaakte kamillethee
Zelfgemaakte kamillethee is een manier om kamille te gebruiken om haar te blonderen en om het voor te bereiden, heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 kop gedroogde kamillebloemen of 3 of 4 theesachets
  • 500 ml kokend water

Bereidingswijze
Voeg de gedroogde kamillebloemen toe aan het kokende water, dek af en laat het ongeveer 1 uur staan tot het is afgekoeld. Je moet al je haar spoelen met deze sterke thee, en het 20 tot 25 minuten laten inwerken, zodat het effect kan hebben. Na deze tijd moet je jouw haar zoals gewoonlijk wassen, zodat je aan het einde van de dag jouw vocht inbrengend masker of conditioner kunt gebruiken. Dit wassen moet regelmatig, één keer per week, worden gedaan om het blond worden van haarlokken te verbeteren en te behouden.

Kruidenshampoo
Om licht haar te benadrukken, kun je een shampoo bereiden met kamille, goudsbloem en citroenschil, die je dagelijks kunt gebruiken.

Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 1 theelepel gedroogde kamille
  • 1 theelepel gedroogde goudsbloem
  • 1 theelepel citroenschil
  • 2 eetlepels natuurlijke geurloze shampoo

Bereidingswijze
Kook water en kruiden in een afgedekte bak en haal het dan van het vuur en laat het ongeveer 30 minuten trekken. Vervolgens moet je het in een schone fles gieten, de geurloze shampoo toevoegen en goed schudden. Gebruik dit binnen een week of voor een maand indien bewaard in de koelkast.

Kamillethee en melk
Kamille thee gemaakt in melk, is een andere uitstekende optie die helpt om de haarlokken op natuurlijke wijze lichter te maken, en voor de voorbereiding ervan is het noodzakelijk:

Ingrediënten

  • 1 kop gedroogde kamillebloemen of 3 of 4 theesachets
  • 1 of 2 kopjes kokosmelk

Wijze van voorbereiding
Kook de melk, haal van het vuur en voeg de kamille toe. Dek af en laat afkoelen tot het volledig is afgekoeld. Dit mengsel kan in een spuitfles worden gedaan, die moet worden gebruikt om de kamillethee in melk op de haarlokken aan te brengen. Nadat je al het haar hebt besproeid, moet je het haar voorzichtig kammen en ongeveer 20 minuten laten inwerken, met behulp van een een föhn met diffuser om het effect van het mengsel te vergroten.

Vorig artikelVoeding om een goede nachtrust te bevorderen!
Volgend artikelVegan amandel kaas recept