Heerlijke eigengemaakte tofu lasagne met champignons

Ingrediënten (voor 8 porties)

  • 400 gram tofu, zonder water
  • 1 kilo aubergines (in de lengte gesneden 2 cm dik)
  • olijfolie
  • 1 middelgrote ui (gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 300 gram gesneden champignons
  • 700 ml tomatensaus
  • ½ kop verse peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel citroenschil
  • 50 gram geraspte veganistische kaas

Bereidingswijze
Laat het water uit de tofu lopen en verwarm de oven voor op 180 ° C. Verdeel de plakken aubergine licht ingevet met olijfolie in twee vormen of vuurvast en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 12 minuten. Verhit nog een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en laat het 5 tot 6 minuten sudderen tot het gaar is. Voeg de champignons toe en kook ongeveer 8 minuten tot het zacht is. Voeg de marinara-saus toe, bewaar een halve kop en breng aan de kook. Kook tot het dik is, ongeveer 8 minuten. Plaats in een middelgrote kom de tofu, peterselie, citroenschil en de helft van de vegan kaas. Roer tot het mengsel vergelijkbaar is met de consistentie van de ricotta. Verdeel de rest van de marinara-saus gelijkmatig over een bakplaat. Maak een laag met een derde van de aubergine en daarop een laag met een derde van het mengsel van tofu en een derde van de marinara-saus. Herhaal twee keer. Bestrooi met de resterende kaas en bak ongeveer 25 minuten, tot de aubergine zacht is. 5. Laat 20 minuten afkoelen, snij in vierkanten en serveer.

Vorig artikelFrambozensap en appels
Volgend artikelKikkererwtenbolletjes met wortelen en kruiden