Vegan kikkererwtenbolletjes zijn gemakkelijk te bereiden;  simpele lekkere en gezonde ingrediënten zoals kikkererwten, wortel en kruiden zijn allemaal handig; deze bolletjes zijn een goede keuze als  hapje of een toevoeging aan de maaltijd. Bovendien zijn ze voedzaam en erg smakelijk.

Ingrediënten

  • 1 kop gekookte kikkererwten
  • 1 kop gekookte wortel
  • 1 eetlepel havermout
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel tamari saus (of meer indien nodig is)
  • peterselie
  • bieslook
  • oregano
  • citroenschil naar smaak
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • knoflook poeder
  • lijnzaad meel
  • kruiden en citroenschijf om te garneren

Bereidingswijze:
Klop de kikkererwten met tamari-saus en knoflookpoeder in een processor. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe. Als het consistentie meer deeg wil, voeg dan geleidelijk olijfolie toe. Vorm de bolletjes in het lijnzaadmeel en plaats het in een ingevette of met olijfolie bedekte bakvorm. Verwarm de oven voor op 15 minuten op 180 graden. Wanneer het goudbruin is, is het klaar om te serveren.

Vorig artikelTofu lasagna met champignons
Volgend artikelCampylobacter