Tarwegras behoort tot de grasfamilie. Het is de jonge groene scheut van de tarweplant en bevat krachtige, gezonde eigenschappen die grote verbeteringen aan het lichaam zullen bieden. tarwegras is rijk aan chlorofyl en kan als een middel tegen vrije radicalen functioneren en het kan helpen om de ontgiftingsprocessen van het lichaam te ondersteunen. Tarwegras is fantastisch voor je gezondheid. Dit voedsel is te vinden in verschillend vormen natuurvoedingswinkels, en veel horecagelegenheden serveren het als een kant-en-klaar drankje.

Dit is wat tarwegrassap kan doen voor uw gezondheid:
Het is rijk aan zuiverende eigenschappen
Tarwegras is vol met componenten die helpen om het lichaam te zuiveren. Naast het verwijderen van een aantal gifstoffen, helpt het ook kankerverwekkende stoffen en zware metalen uit de lever en de bloedbaan te verwijderen.

Verbetert de schildklierfunctie
Als je probeert af te vallen en problemen ondervindt, kun je problemen met de schildklier hebben. Daarom is het essentieel om tarwegras-sap te consumeren omdat deze de schildklier stimuleert en het metabolisme versnelt. Op die manier zal het gemakkelijker zijn om die extra calorieën te verbranden.

Verlaagt het cholesterolgehalte
Mensen met een vetrijk dieet lopen het risico op een verhoogd LDL-cholesterolniveau. We hebben echter ook HDL nodig, dat goede cholesterol wordt genoemd. En dit is precies de functie van tarwegras sap: het helpt om LDL te elimineren en onderhoudt HDL, en heeft zelfs als bonus dat het de bloeddruk verlaagt omdat het de bloedvaten verwijdt, waardoor de bloedstroom wordt vergemakkelijkt.

Versterkt het immuunsysteem
Tarwegras heeft meer vitamine C dan sinaasappels en meer vitamine A dan wortels. Dus als je die boost in immuniteit nodig hebt, kies dan voor tarwegras-sap en je vermindert het risico op verkoudheid, griep en nog ernstigere ziektes zoals bronchitis.

Het is een natuurlijke energiebooster
Slechts 60 ml tarwegras sap na het sporten is genoeg om het gevoel van vermoeidheid of uitputting weg te houden. Dit komt omdat tarwegras het ongelooflijke vermogen heeft om rode bloedcellen te herstellen, waardoor het lichaam goed zuurstofrijk en energiek blijft.

Helpt om de lucht te zuiveren
Dankzij de eigenschappen die zuurstofverbetering bevorderen, doet tarwegras het ook goed als luchtzuiverende plant. Veel mensen hebben een vaas met de plant naast het bed voor een goede nachtrust. Je kunt potten met de plant in en rond het huis zetten en zelfs in je werkomgeving zetten . Ze helpen om gifstoffen uit de lucht te verwijderen, waardoor je gezonder en meer alert blijft.

Vorig artikelZoete aardappel is een geweldige bron van vitamine A
Volgend artikelEenvoudige en gezonde manieren om een opgeblazen gevoel te verlichten