Een opgeblazen gevoel is een van de belangrijkste oorzaken van een opgezwollen buik. Hoewel het een natuurlijk proces van het lichaam is, wordt deze zwelling veroorzaakt door verkeerde voeding of een verstoorde spijsvertering Hoe moeilijker het voor de maag is om voedsel te verteren, hoe meer gassen het produceert. Deze eenvoudige methoden helpen je echter om van een gezwollen buik af te komen:

Massage boven de navel
Dit helpt de gasvorming te verminderen en verlicht ook maagkrampen.

Lees hoe je dit kan toepassen:
• Plaats 4 vingers horizontaal boven de navel. En masseer dit gebied gedurende 2 tot 3 minuten met de klok mee en tegen de klok in
• Als de massage goed gedaan is , zou u een bittere smaak in de mond kunnen proeven en zal de speekselaanmaak ook toenemen

Massage onder de navel
Masseren van dit gebied zal de darmactiviteit verhogen en zal het gewicht in de maag verminderen. Dit is hoe je het kan toepassen:
• Plaats vier vingers onder de navel, de plek bevindt zich net onder de pink
• Masseer de plek 2 tot 3 minuten met de klok mee en tegen de klok in. Als het goed wordt gemasseerd, kan de zwelling afnemen

Drink elke ochtend een glas lauw water met citroen
Drink elke ochtend 15-30 minuten voor de eerste maaltijd een glas citroenwater. Dit helpt de maagzuursecretie te normaliseren. Het water met citroen zal ook helpen de symptomen van brandend maagzuur te verlichten, braken en gasvorming in de darmen voorkomen. lauwwarm water met citroen in de ochtend drinken kan ook helpen om het spijsverteringsstelsel vrij te maken en het lichaam te hydrateren. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het drinken van lauwwarm citroenwater kan helpen om je gewicht gezond te houden.

Drink geen melk als ontbijt
Naarmate we ouder worden, vermindert het vermogen van ons lichaam om lactose te produceren, vooral omdat we geen melk meer nodig hebben. Omdat het vermogen van ons lichaam om koemelk te verteren met de jaren moeilijker wordt, hebben we waarschijnlijk meer problemen. Kies in plaats daarvan voor kefir yoghurt omdat ze probiotica bevatten. Dit helpt tegen de maagbacteriën die bij de spijsvertering een opgeblazen gevoel veroorzaken.

Drink gemberthee gedurende de dag
Gemberthee is super gezond en heeft ook veel voordelen. Het staat bekend om het bestrijden van misselijkheid en evenals het verbeteren van de bloedsomloop en het verlichten van menstruatieproblemen. Gemberthee verdunt ook het bloed en verbetert de bloedsomloop. Maar een van de belangrijkste voordelen van gemberthee is het vermogen om de maag te kalmeren, waardoor gasvorming en darmactiviteit wordt verminderd.

Drink niet te veel tijdens het eten
Een van de meest voorkomende effecten van een opgeblazen gevoel is te veel drinken tijdens het eten. De dranken die je met je maaltijd neemt verdunnen het maagzuur en de concentratie van enzymen die verantwoordelijk zijn voor de spijsvertering. Als gevolg daarvan duurt het langer om het voedsel te verteren, waardoor het fermentatieproces kan beginnen, en als gevolg daarvan kunnen verhoogde gasvorming en zwelling optreden.

Vorig artikelTarwegras is rijk aan zuiverende eigenschappen
Volgend artikelHoney & sugar face scrub