Smoothies maken gebruik van 100% van het fruit(sap) gemengd met andere ingrediënten en geslagen ijsblokjes maken hun smaak meer geaccentueerd en verfrissend.

Hier leer je over gezondere smoothies, met hun functies voor het lichaam en de bereidingswijze. Sommige van de genoemde vruchten zijn ook hier op een andere lijst vermeld, met weinig bekende opties maar zeer waardevol voor het lichaam.

1. Boerenkool, ananas en sojayoghurt
• ½ kop boerenkool;
• ½ kop bevroren ananas;
• ½ kop natuurlijke yoghurt;
• ¼ kopje water

Bereidingswijze
Stop alles in de blender en sla dit tot een gladde massa.

2. Bosbessen, amandelboter en amandelmelk
• 3/4 bevroren bosbessen;
• 1 eetlepel amandelboter;
• ½ kopje suikervrije amandelmelk

Bereidingswijze
Stop alles in de blender en sla dit tot een gladde massa.

Tip: doe 1 theelepel vanille-extract erbij !

3. Groene appel, spinazie en gember
• 1 groene appel met schil en ontpit in stukken gesneden;
• ½ kop bevroren spinazie;
• 1 klein stukje gehakte gember, gepeld;
• ½ kop water

Bereidingswijze
Stop alles in de blender en sla dit tot een gladde massa.

Tip: je kunt wat verse citroensap toevoegen.

4. Mango, kokosmelk en chia-zaad
• ¾ kop bevroren mango;
• ½ kop kokosmelk;
• 1 eetlepel chia-zaad

Bereidingswijze
Doe de mango en kokosmelk in de blender en blend dit tot een gladde massa; voeg vervolgens het chia-zaad toe en druk op de blenderpuls om te mixen.

5. Rode paprika, sinaasappel en kokosolie
• 1 pitloze rode paprika;
• 1 geschild sinaasappel;
• 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze
Stop alles in de blender en sla dit tot een gladde massa.

Tip: voeg wat kaneelpoeder toe.

Vorig artikelWaarom vegetarisch zijn?
Volgend artikelGearomatiseerd water