Detox-water recepten die verkoelend en gezond zijn
Perfect om op elk moment van de dag of een hete zomeravond te worden geproefd, het recept van vandaag is zo zacht en delicaat dat het de moeite waard is om de ziel op te frissen! Vervang frisdranken en suikerhoudende dranken met deze, van nature, zoet en smakelijk gearomatiseerd water, vol vitaliteit.

Wat zijn de voordelen van detox water?
Dit is een verfrissende drank die hydratatie van water combineert met de versheid en voedingsstoffen van de vruchten, kruiden en specerijen die bij de bereiding worden gebruikt.

De voordelen van detox; hydraterend en om af te vallen; water houdt rechtstreeks verband met wat aan de drank wordt toegevoegd en kan variëren van het verhogen van het vitaminegebruik tot het helpen afvallen. Het hydrateert ook de huid, het haar, herstelt mineralen uit het lichaam na lichamelijke activiteiten en verwijdert zelfs gifstoffen uit het lichaam.

Hoe te maken en consumeren.
Detox-water mag de hele dag door worden geconsumeerd en is een geweldig alternatief voor mensen die moeite hebben met het drinken van zuiver water. Er is geen contra-indicatie voor consumptie, het moet alleen vermeden worden voor wie een bepaalde pathologie heeft die waterbeperking vereist, zoals nierpatiënten en ook voor intolerantie voor specifieke voedingsmiddelen die niet worden geconsumeerd als ze in het recept aanwezig zijn.

1. Gearomatiseerd aubergine water om af te vallen
De aubergine is rijk aan vitamines en antioxidanten, waardoor deze de werking van vrije radicalen kan verminderen en waardoor vroegtijdige veroudering wordt voorkomen.
Het heeft ook een hoge concentratie vezels die de darmfunctie verbetert en verzadiging bevordert. Ter voorbereiding snijdt u een middelgrote aubergine met schil in plakjes of kleine blokjes en voeg deze toe aan een liter water.

2. Water met mint en komkommer
Een geweldige traktatie voor warme dagen omdat het helpt om de hoeveelheid vocht in het lichaam op te frissen en te vergroten en om het risico van uitdroging te voorkomen.
Voeg vier of vijf plakjes komkommer en dezelfde hoeveelheid citroen toe, samen met een paar muntblaadjes.

3. Water met aardbei, citroen en mint (naast lekker zijn, is dit gearomatiseerde water heel gezond)
Aardbei: bevat anthocyanines (antioxidanten die de werking van vrije radicalen neutraliseren).
Citroen: bron van vitamine C, belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem, langzame veroudering en het verbeteren van de gezondheid van het hart.
Mint: stimuleert de spijsvertering en heeft milde kalmerende eigenschappen.
Voeg vier of vijf muntblaadjes, 4 in plakjes gesneden aardbeien en plakjes citroen toe aan 350 ml water, meng alles en laat 5 minuten staan, schenk het ijs in en serveer onmiddellijk!

4. Water met mint en kruiden
Je kunt altijd mint toevoegen in je water en andere kruiden zoals koriander, basilicum, kamille, etc. Omdat mint een natuurlijk diureticum is, kan het helpen colitis en het prikkelbare darmsyndroom te stoppen. Het is rijk aan vitamine A, C en B12, plus bevat sporen van ijzer, kalium, selenium en zink. Voeg verse muntblaadjes toe aan het water en verpletter de bladeren. Deze crush verspreidt de muntolie van de bladeren, zodat je het water meteen kunt drinken of je kunt het een paar uur laten weken voor een sterkere smaak.

Vorig artikelSmoothies met 3 ingredients
Volgend artikelNieuwe informatieboekjes helpen kinderen van ouders met psychische problemen of verslaving, en hun ouders