10 minuten en niets meer! Dit is de tijd die je nodig hebt om te genieten van een van de lekkerste en gezondste drankjes! De verbintenis tussen biologische aardbeien en kokoswater harmonieert niet alleen perfect met de smaakpapillen, maar is ook een krachtige bron van voedingsstoffen voor ons lichaam. Zonder gluten, lactose en cholesterol is dit recept vooral bedoeld voor mensen die vegetarische diëten in hun leven adopteren.

Een van de meest gevraagde fruit voor drankjes, desserts en bereiding van gerechten, maakt de aardbei deel uit van een voedingsmenu. Met zeer weinig calorieën is het een voedsel geïndiceerd voor diëten van gewichtsverlies en bestrijding van bloedarmoede. Bovendien, rijk aan vitamine C, helpt het bij wondgenezing en versterkt het de bloedvatenwand, waardoor de bloedsomloop verbetert.

Andere voordelen van aardbei zijn o.a. veroudering van de huid; verbetering van mentale capaciteiten, preventie van kanker en bestrijding van ontstekingen.

Kokoswater heeft een scala aan stoffen die het speciaal maken, zelfs in vergelijking met zelfgemaakte dranken. Bron van de meest uiteenlopende vitaminen, mineralen, aminozuren, koolhydraten, antioxidanten, enzymen en andere fytonutriënten, die het lichaam helpen efficiënter te functioneren, het elektrolytisch gehalte (ionisch mineraal) vergelijkbaar met menselijk plasma. Het is een onvergelijkbare “sportdrank”!

Smoothie aardbeien en kokoswater

  • 200 ml kokoswater;
  • 200 gram biologische aardbeien;
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker;
  • 5 blaadjes van biologische munt;
  • 5 ijsblokjes.

Bereidingswijze
Was en reserveer 6 aardbeien voor decoratie. Blend het kokoswater, aardbeien, kokosbloesemsuiker en munt in de blender. Voeg de ijsblokjes toe en blend deze met behulp van de crusher. Garneer het geheel met de aardbeien en de munt.

Vorig artikelHibiscus-thee
Volgend artikelPlantaardig eiwit