Een superlekker en gezonde soep van paddenstoelen, zeer eenvoudig te bereiden, die zowel warm als koud kan worden geserveerd.

Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten
• 2 kopjes shiitakes paddenstoelen
• 1 grote gehakte aardappel
• 1 snee oud volkeren brood
• 5 kopjes water
• 1 grote gehakte ui
• 2 teentjes gehakte knoflook
• 3 eetlepels tamari saus
• 1 eetlepel misosoep
• 1 eetlepel sesamolie
• 2 eetlepels kokosolie
• Himalayazout naar smaak
• peterselie naar smaak

Bereidingswijze
Bak de ui en knoflook in een snufje kokosolie. Voeg water, zout en gehakte aardappel toe en kook tot ze zacht zijn. Voeg de shiitake paddenstoelen, de tamari saus, de sesamolie en het gesneden brood toe en kook dit nog een paar minuten. Breng over naar een foodprocessor of blender en meng goed. Los tot slot de misosoep op in een kleine hoeveelheid heet water en meng in de soep. Sprenkel met een snufje olijfolie en stukjes peterselie en serveer.