De huid soepel en gehydrateerd houden is niet zo moeilijk als veel vrouwen denken, vooral als het geheim van succes schuilt in twee gemakkelijk te vinden natuurlijke producten. Papaja en wortelen zijn ingrediënten van een zelfgemaakt masker dat als een zachte peeling op de huid werkt en deze mooier en gezonder maakt.
Een goed gezichtsmasker heeft de kracht om de look nieuw leven in te blazen en om een mooie huid te behouden, moet je in veel zorg investeren, vooral op bepaalde tijden van het jaar. In de winter hebben we de neiging om water te verliezen en wordt de huid droger. Dit masker is geschikt voor de droge huid en is perfect voor deze tijd van het jaar.
Maar het is niet nodig om te investeren in dure cosmetica om de huid te hydrateren, thuis is het mogelijk om een goed resultaat te bereiken met een gezichtsmasker bereid met papaja en manuka-honing. Bron van actieve vitamine C die verantwoordelijk is voor verhoogde collageenproductie (eiwit dat huidweefsels hydrateert) en regeneratie van papajacellen is ook rijk aan papaïne, een ontstekingsremmend enzym waarvan de keratolytische werking de huid licht exfolieert en herstelt cel schade veroorzaakt door vrije radicalen en bevat ook grote hoeveelheden lycopeen en bètacaroteen, stoffen die werken tegen vrije radicalen, die de gezondheid van de huid, het gezichtsvermogen en het hart ten goede komen.
Ook van de belangrijke ingrediënten in dit zelfgemaakte recept hebben wortelen, evenals papaja, essentiële eigenschappen voor zachtheid en regeneratie van de huid, zoals vitamine A. Ideaal voor alle huidtypen, vooral volwassen, de stof is nog steeds in staat om de dichtheid en dikte van de lederhuid te verbeteren, en zijn stevigheid en helderheid terug te geven.
Verjongend papaja, manuka honing en wortelmasker om uitdroging en irritatie te voorkomen.
Ingrediënten
  • Een kwart papaja
  • Manuka honing
  • 1 geraspte wortel
  • 100 gram havervlokken
  • Een kopje theewater
Ter voorbereiding
Klop alle ingrediënten in een blender tot een glad mengsel.
Toepassing
Reinig je gezicht met water en milde of specifieke zeep voor je huidtype. Droog de huid vervolgens goed en wrijf het mengsel gelijkmatig met je vingertoppen, licht masserend. Laat de pasta 30 minuten werken en verwijder met koud water.
Vorig artikelRomige paddenstoelensoep
Volgend artikelDe voordelen van sesamolie